powered by Agones.gr (livescore)

Τετάρτη 7 Οκτωβρίου 2009

ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΟΥ ΥΠΟΡΓΕΙΟΥ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ-ΘΡΑΚΗΣ




Την πλήρη αντίθεση του στην κατάργηση του υπουργείου Μακεδονίας-Θράκης εξέφρασε ο

δήμαρχος Θεσσαλονίκης Βασίλης Παπαγεωργόπουλος, ο οποίος δήλωσε: "Ένα υπουργείο που για λόγους εθνικούς έπρεπε να παραμείνει τουλάχιστον μέχρι την επίλυση του προβλήματος με τα Σκόπια. Ποιο είναι άραγε το επόμενο βήμα;". Τα υπουργεία Μακεδονίας-Θράκης και Αιγαίου εξυπηρετούν διαχρονικές εθνικές ανάγκες και η κατάργηση τους δεν αποτελεί πράξη σοφίας, επισήμανε ο πρόεδρος της Δημοκρατικής Αναγέννησης και πρώην ΥΜΑΘ Στέλιος Παπαθεμελής.

Η Πολιτική Κίνηση Θεσσαλονίκης των Οικολόγων Πράσινων χαρακτήρισε την κατάργηση του ΥΜΑΘ "καθυστερημένη πλην επιβεβλημένη εκσυγχρονιστική κίνηση για την υπέρβαση των αγκυλώσεων του παρελθόντος", ενώ επισήμανε πως "ήταν ένας παρωχημένος θεσμός που εξυπηρετούσε μονάχα τις πελατειακές σχέσεις του εκάστοτε υπουργού, ο οποίος δια του διορισμού εξασφάλιζε την επανεκλογή του και έπρεπε να είχε καταργηθεί εδώ και πολύ καιρό".

Δήλωση Στ. Καλαφάτη για την κατάργηση του υπουργείου Μακεδονίας-Θράκης

"Η κατάργηση του Υπουργείου Μακεδονίας - Θράκης, συνιστά κατάργηση του εθνικού ρόλου που επιτελούσε μέχρι σήμερα στην πονεμένη γη της Μακεδονίας και της Θράκης. Έναν ρόλο διαχρονικής έμπρακτης απάντησης της Ελληνικής Κυβέρνησης και του ελληνικού λαού, σε κάθε επίδοξο σφετεριστή της ιστορίας!", αναφέρει σε δήλωση του ο απερχόμενος υπουργός Μακεδονίας-Θράκης Σταύρος Καλαφάτης.

"Θυμίζω, ότι τον ρόλο αυτό αναγνώρισε και υπηρέτησε στο παρελθόν και ο αείμνηστος Ανδρέας Παπανδρέου, αναλαμβάνοντας ο ίδιος καθήκοντα Υπουργού Μακεδονίας - Θράκης το 1985!",ΝΕΤ
Τέλος και ο Κωστας Γκιουλέκας αναφέρθηκε στην κατάργηση του υπουργείου

« Εκφράζω την απόλυτη αντίθεση μου για την κατάργηση του Υπουργείου Μακεδονίας Θράκης από τη νέα κυβέρνηση. Το Υπουργείο Μακεδονίας Θράκης ως συνδετικός κρίκος και συντονιστικό όργανο της κεντρικής κυβέρνησης και όλων των υπουργείων με το βορειοελλαδικό χώρο και ως σύμβολο που τόνιζε την ελληνικότητα της Μακεδονίας διαδραμάτιζε ένα πολύ σημαντικό ρόλο, εξαιτίας του οποίου καμία προηγούμενη κυβέρνηση δεν το κατήργησε.
Θλίβομαι βαθύτατα γι αυτή την απαράδεκτη και ακατανόητη ενέργεια.»

Related Posts :



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου