powered by Agones.gr (livescore)

Πέμπτη 22 Οκτωβρίου 2009

ΤΙ ΗΤΑΝ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΕΞΟΡΓΙΣΕ ΤΟΝ ΧΡΥΣΟΧΟΪΔΗ


Ειναι φανερό ότι ο Χρυσοχοϊδης έθεσε ως στόχο να <<καθαρίσει>> και να ελέγξει τα Εξάρχεια.Η χθεσινή ενέργεια όμως έδωσε την ευκαιρία

στον Συνασπισμό να συνδυάσει τις συλλήψεις που έγιναν χθες(σύλληψη των Δ. Παπαχρήστου, Σ. Ελληνιάδη και Σ. Δαματόπουλου) με τις εκκαθαρίσεις που γίνονται αυτό το καιρό στα Εξάρχεια.
Διαβάστε την χαρακτηριστική επερώτηση του Τσίπρα προς τον Χρυσοχοϊδη:






Ερώτηση του Προέδρου της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ Αλ. Τσίπρα προς τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη κ. Χρυσοχοϊδη για την εισβολή αστυνομικών δυνάμεων σε χώρο που γινόταν παρουσίαση βιβλίου

Ο Πρόεδρος της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ και βουλευτής Α΄ Αθήνας Αλέξης Τσίπρας κατάθεσε σήμερα ερώτηση προς τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη με θέμα την εισβολή αστυνομικών δυνάμεων σε χώρο που γινόταν παρουσίαση βιβλίου.

Το πλήρες κείμενο της ερώτησης έχει ως εξής:

«ΕΡΩΤΗΣΗ

Προς τον κ. Υπουργό Προστασίας του πολίτη

Θέμα « Εισβολή αστυνομικών δυνάμεων σε χώρο που γινότανε παρουσίαση βιβλίου»

Λίγο μετά το τέλος παρουσίασης του βιβλίου του Χριστόφορου Κάσδαγλη σε βιβλιοχώρο των Εξαρχείων, με συντονιστή τον δημοσιογράφο Σ. Θεοδωράκη και ομιλητή εμένα, που μόλις είχα αποχωρήσει, αστυνομικές δυνάμεις εισέβαλαν στον χώρο.

Με προκλητικό τρόπο, με ενέργειες που παραβιάζουν κάθε έννοια νομιμότητας, ζήτησαν τα στοιχεία των παρευρισκομένων και μετά προέβησαν αναίτια σε προπηλακισμούς και συλλήψεις στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ και δημοσιογράφων.

Συγκεκριμένα συνελήφθηκαν οι Δ. Παπαχρήστος, Σ. Ελληνιάδης και Σ. Δαματόπουλος οι οποίοι αφέθηκαν ελεύθεροι όπως πληροφορηθήκαμε, μόνο μετά από δική σας παρέμβαση.

Το κλίμα τρομοκρατίας που έχει επιβληθεί στα Εξάρχεια το τελευταίο διάστημα, έχει προκαλέσει την αντίδραση των κατοίκων, αφού μέχρι στιγμής 2.500 πολίτες και επιχειρηματίες έχουν υπογράψει κείμενο όπου ζητούν να σταματήσει αυτή η κατάσταση.

Ερωτάται ο κ. Υπουργός

• Τι μέτρα θα λάβετε ώστε να σταματήσει αυτή η απαράδεκτη και προκλητική συμπεριφορά των αστυνομικών δυνάμεων;

• Σε τι αποσκοπεί αυτή η προσπάθεια μόνιμου κλίματος αστυνομοκρατίας στα Εξάρχεια από τις 4 Οκτωβρίου και μετά;

• Τι μέτρα θα λάβετε ώστε να υπάρξουν συνέπειες για όσους αστυνομικούς προχώρησαν σε αυτές τις ενέργειες, αφού εσείς ο ίδιος έχετε δεσμευτεί πως δεν θα επιτρέψετε φαινόμενα αυταρχισμού από τις αστυνομικές δυνάμεις;

Related Posts :



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου