powered by Agones.gr (livescore)

Δευτέρα 12 Οκτωβρίου 2009

ΛΙΑΠΗΣ:ΑΚΑΤΑΛΛΗΛΗ Η ΝΤΟΡΑ


Ο Μιχάλης Λιάπης ξαναχτυπά!Και αυτή την φορά κινείται εναντίον

της Ντόρας Μπακογιάννη στέλνοντας το μήνυμα ότι είναι ακατάλληλη
για την προεδρία της Νέας Δημοκρατίας.Δεν είναι τυχαίο ότι η αναφορά του Λιάπη εγινε στο ΕΘΝΟΣ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ...

«Σήμερα κλείνει ένας ιστορικός κύκλος για την παράταξη και ανοίγει ένας καινούργιος. Για να ξεπεράσουμε αυτήν την ήττα στρατηγικής σημασίας, χρειαζόμαστε χρόνο.

Χρειαζόμαστε όμως και αυτοκριτική, ξεκινώντας από ένα μεγάλο γιατί, αφού πήγαμε σε πρόωρες εκλογές, χωρίς ουδείς να καταλάβει τον λόγο! Κάτι που στον λαό προκάλεσε αμηχανία, σύγχυση και τελικά οργή. Κυρίως οργή γιατί τώρα προεκλογικά υποσχόμασταν πράγματα, τα οποία οφείλαμε ήδη να είχαμε κάνει εδώ και καιρό...

Χρειαζόμαστε έναν ειλικρινή, απροσχημάτιστο εσωκομματικό διάλογο, χωρίς ωραιοποιήσεις. Χρειαζόμαστε ένα νέο πολιτικό στίγμα και μια νέα προοπτική για την κοινωνία. Χρειαζόμαστε να αναβαπτιστούμε και πάλι στην ιδεολογία μας.

Με άλλα λόγια χρειαζόμαστε να επαναβεβαιώσουμε τις πολιτικές παρακαταθήκες του ιδρυτή της παράταξης. Παρακαταθήκες που είναι και τα κριτήρια της επιλογής του νέου αρχηγού:

Να υπηρετούμε τον κοινωνικό φιλελευθερισμό δίνοντας σημασία στον άνθρωπο και όχι στους αριθμούς, απορρίπτοντας μετά βδελυγμίας τον νεοφιλελευθερισμό και τις ακραίες συνταγές ενός αχαλίνωτου καπιταλισμού. Και ασφαλώς να μην εναγκαλιζόμαστε, να μην έχουμε προνομιακές σχέσεις με τους διαπλεκόμενους, κρατικοδίαιτους επιχειρηματίες.

Να υπηρετούμε την ευρωπαϊκή ιδέα σε ασφαλείς αποστάσεις από έναν ultra ατλαντισμό. Φίλη η Αμερική, φιλτάτη η Ευρώπη...

Να υπηρετούμε μια οραματική πολιτική και όχι μια κοντόφθαλμη διαχειριστική λογική με τακτικισμούς και επιδερμικές προσεγγίσεις.

Και ασφαλώς όχι με όρους τηλεοπτικής πασαρέλας γιατί μόνο τα επικοινωνιακά προσόντα δεν αρκούν. Η επικοινωνία πρέπει να είναι το απαραίτητο περιτύλιγμα της πολιτικής. Αλλά όχι το καμουφλάζ για να κρύβουμε ανικανότητες. Γιατί τελικά έχει αποδειχθεί πως ό,τι λάμπει δεν είναι χρυσός...

Να υπηρετούμε πάντα την αλήθεια μακράν από λαϊκισμούς, φθηνές ρητορείες, αλλά και τον φόβο του πολιτικού κόστους.

Αντίθετα το θάρρος αλλά και το αίσθημα δικαίου πρέπει να χαρακτηρίζουν τον ηγέτη.

Τελικά θέλουμε έναν αρχηγό primus inter pares που να είναι ανοιχτός στον διάλογο, ανεκτικός στη διαφορετική άποψη, να επιζητεί την κομματική συναίνεση και πάνω απ’ όλα να υπηρετεί τη σύνθεση.

Ο τόπος πια έχει ανάγκη μια μεγάλη, ισχυρή Κεντροδεξιά. Χωρίς αποκλεισμούς, που να αγκαλιάζει διαφορετικές τάσεις και να έχει ως κεντρικό άξονα τις ιδεολογικές αρχές του κόμματος όπως αυτές εκφράστηκαν στο συνέδριο της Χαλκιδικής, οι οποίες είναι περισσότερο επίκαιρες από κάθε άλλη φορά. Ο καραμανλισμός να επιστρέψει στις ρίζες του!».

Related Posts :



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου