powered by Agones.gr (livescore)

Δευτέρα 12 Οκτωβρίου 2009

ΜΠΑΚΟΓΙΑΝΝΗ ΕΒΑΛΕ ΕΜΠΡΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΡΧΗΓΙΑ


Εχοντας τον αέρα της πρώτης από τα γκάλοπ των εφημερίδων <<ΠΟΝΤΙΚΙ>> και <>

προχώρησε σε μια δήλωση όπου δεν την ενδιαφέρει ο τρόπος εκλογής αλλά θεωρεί σχεδόν σίγουρη την νίκη της!Αλήθεια δεν την προβληματίζει μια πύρρειος νίκη;
Ας διαβάσουμε την αναγγελία της υποψηφιότητας της για την ηγεσία της ΝΔ:

<<Βρισκόμαστε μπροστά σε μια κρίσιμη συγκυρία για το μέλλον της Νέας Δημοκρατίας και της πατρίδας μας. Σύντομα θα πάρουμε αποφάσεις που θα καθορίσουν την πορεία της παράταξής μας για τα επόμενα χρόνια.
Σήμερα είμαστε ακόμα όλοι υπό την επήρεια μιας μεγάλης ήττας και το μήνυμα από τον ελληνικό λαό πρέπει να το διαβάσουμε σωστά, όσο σκληρό και αν είναι.
Η αποχώρηση του Κώστα Καραμανλή, ενός σημαντικού ηγέτη, που πρόσφερε πολλά στην παράταξή μας και την οδήγησε σε δύο εκλογικές νίκες, ανοίγει ένα νέο κεφάλαιο στην ιστορία μας.
Την ώρα αυτή, θέλω να σας κοιτάξω στα μάτια και να μιλήσω ξεκάθαρα και ειλικρινά σε κάθε πολίτη.
Η Νέα Δημοκρατία πρέπει να κοιτάξει μπροστά. Πρέπει να επικεντρωθούμε στην επόμενη μάχη και το πως θα αποκτήσουμε ξανά την εμπιστοσύνη των πολιτών.
Για να αλλάξουμε όμως την Ελλάδα, πρέπει πρώτα να αλλάξουμε εμείς.
Είναι αναγκαίο να βρούμε ξανά το συγχρονισμό μας με την κοινωνία.

Πρέπει να γίνουμε ένα πλειοψηφικό, σύγχρονο, ευρωπαϊκό κόμμα ολόκληρης της κεντροδεξιάς, ανοιχτό σε νέα ρεύματα σκέψης. Με νέα πρόσωπα, με φρέσκιες ιδέες και νέες αντιλήψεις, ώστε να κάνουμε το κόμμα μας ξανά ελκυστικό στους νέους ανθρώπους.
Η παράταξή μας δεν έχει ανάγκη νέας ιδεολογίας. Αυτή είναι ξεκάθαρη. Είναι ο σύγχρονος κοινωνικός φιλελευθερισμός, τον οποίο πρέπει να υπερασπιζόμαστε όμως με συνέπεια και σταθερότητα. Με θάρρος και αυτοπεποίθηση.
Προτεραιότητά μας πρέπει να είναι η διαμόρφωση μιας εναλλακτικής κυβερνητικής πρότασης με ιδέες και λύσεις που θα μας φέρουν ξανά στην πρωτοπορία του αγώνα για την αντιμετώπιση των προβλημάτων των Ελλήνων.
Μιας πρότασης που θα υπερασπίζεται σθεναρά τα εθνικά συμφέροντα της πατρίδας μας και τις πολιτικές που χαράξαμε μαζί με τον Κώστα Καραμανλή στα εθνικά θέματα και στις ενεργειακές συμφωνίες.
Παράλληλα, οφείλουμε κυρίως να ξανακερδίσουμε το ηθικό πλεονέκτημα της Νέας Δημοκρατίας. Γι΄ αυτό και δεσμεύομαι να καταθέσει η ΝΔ συγκεκριμένες προτάσεις και να αποδεχθεί οποιαδήποτε θέση κατοχυρώνει τη διαφάνεια στην πολιτική μας ζωή και την ηθική ακεραιότητα στο κόμμα μας, αλλά και σε όλο το πολιτικό σύστημα.
Στόχος μας είναι το σύγχρονο, ανοικτό, δημοκρατικό κόμμα. Βούληση μας, να διευρύνουμε πολύπλευρα την πολιτική μας απήχηση. Και προς τα δεξιά και προς το κέντρο, αλλά και προς τους πολίτες που σήμερα απορρίπτουν την πολιτική.
Η πολυσυλλεκτικότητά μας είναι η δύναμή μας. Οι φιλελεύθεροι, οι συντηρητικοί πολίτες, οι οπαδοί της λαϊκής κοινωνικής δεξιάς, οι κεντρώοι, είναι όλοι πλούτος για τη Νέα Δημοκρατία. Αντίπαλός μας είναι μόνο ο λαϊκισμός, ο οποίος είναι επικίνδυνος για την πατρίδα μας.
Όλοι εμείς μπορούμε, και πρέπει, να κάνουμε μαζί το κόμμα μας πιο αξιοκρατικό, πιο ανοιχτό, πιο δημοκρατικό. Με ανοικτές διαδικασίες και διαφάνεια. Με εκλογή της ηγεσίας από τα μέλη μας για συγκεκριμένη θητεία. Με ανάδειξη των υποψηφίων βουλευτών και των εκπροσώπων μας στην τοπική αυτοδιοίκηση από τη βάση του κόμματος.
Η ενότητα του κόμματος είναι η πρώτη προτεραιότητά μου. Ετούτη την κρίσιμη στιγμή για την παράταξή μας, δεν περισσεύει κανείς.
Ομαδοποιήσεις και διαχωρισμοί του παρελθόντος δεν έχουν θέση στο κόμμα μας.

Στην αυριανή Νέα Δημοκρατία, δεν θα υπάρχουν συστήματα και προσωπικοί μηχανισμοί.
Αυτή είναι η ξεκάθαρη δημόσια δέσμευσή μου.
Όλα αυτά είναι αναγκαίες προϋποθέσεις για να βρούμε σύντομα τον πολιτικό μας βηματισμό ώστε να ξεκινήσουμε άμεσα αξιόπιστη, δυναμική και κυρίως αποτελεσματική αντιπολίτευση. Για να υπηρετήσουμε υπεύθυνα τον τόπο και να μη χαρίσουμε στον κ. Παπανδρέου και στο ΠΑΣΟΚ ούτε μια ημέρα χωρίς θεσμικό έλεγχο.
Σε όλη μου την πολιτική διαδρομή έδωσα και κέρδισα μάχες για το κόμμα μας. Από τη μονοεδρική της Ευρυτανίας μέχρι την Αθήνα, σύμμαχός μου ήταν πάντοτε οι πολίτες και η βάση της παράταξής μας.

Ποτέ δεν κρύφτηκα, ποτέ δεν φοβήθηκα στα δύσκολα.

Ήμουν πάντα εδώ, στην πρώτη γραμμή των αγώνων της παράταξής μας.

Σήμερα είμαι έτοιμη και αποφασισμένη να μπω μπροστά στον αγώνα για την αναγέννηση της Νέας Δημοκρατίας.

Ξέρω ότι ο δρόμος δεν είναι εύκολος. Έχω όμως πίστη στις αστείρευτες δυνάμεις αυτής της μεγάλης παράταξης και στα εκατομμύρια των πολιτών που προσβλέπουν σε αυτήν.
Της παράταξης που πιστή στις αρχές που είχε από την ίδρυσή της καθοδηγεί αντί να δημαγωγεί, εκπροσωπεί αντί να καταδυναστεύει και υπηρετεί τα συμφέροντα του λαού και του έθνους.
Με πλήρη συναίσθηση των ευθυνών μου,με όπλο τις αξίες, τις ιδέες, τις αρχές και την ιστορία της μεγάλης μας παράταξης, με καθαρές θέσεις για μια σύγχρονη, ευρωπαϊκή και ισχυρή κεντροδεξιά και με ξεκάθαρη δέσμευση για ένα ανοιχτό και δημοκρατικό κόμμα χωρίς μηχανισμούς και αποκλεισμούς, ανακοινώνω την υποψηφιότητά μου για την ηγεσία της Νέας Δημοκρατίας.
Θέλω να είμαι απολύτως ξεκάθαρη ότι: θα επιδιώξω την εκλογή μου και από το Έκτακτο Συνέδριο της 7ης Νοεμβρίου, όπως προβλέπει το καταστατικό μας, και από τα μέλη του κόμματος, με οποιαδήποτε αδιάβλητη καταστατική διαδικασία.
Δεσμεύομαι να βάλω τα δυνατά μου για την ταχύτερη δυνατή πολιτική αναγέννηση της Νέας Δημοκρατίας και την επιστροφή της στις ευθύνες της διακυβέρνησης της χώρας.
Ζητώ από όλα τα στελέχη και τους φίλους του κόμματός μας να με στηρίξουν με την εμπιστοσύνη τους σε αυτό το νέο ξεκίνημα. Όχι μόνο για αυτά που εγώ μπορώ να κάνω, αλλά γι’ αυτά που όλοι μαζί μπορούμε να πετύχουμε.

Για να δυναμώσουμε την ελπίδα των Ελλήνων που πιστεύουν σε μας.

Για να κάνουμε ξανά τη μεγάλη μας παράταξη δυνατή και περήφανη.

Related Posts :



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου