powered by Agones.gr (livescore)

Τετάρτη 14 Οκτωβρίου 2009

ΕΝΑ ΜΥΣΤΙΚΟ ΣΤΟ ΑΔΥΝΑΤΙΣΜΑ



Αν θέλετε να αδυνατίσετε ή τουλάχιστον να μην παίρνετε έξτρα βάρος θα πρέπει να μάθετε μερικά πράγματα για τους μηχανισμούς πρόκλησης κορεσμού.
Αν καταφέρνετε να μανιπουλάρετε το αίσθημα του κορεσμού υπέρ σας τότε έχετε κάνει ένα σημαντικό βήμα προς το μόνιμο έλεγχο του βάρους σας
.
Kρατήστε τα παρακάτω:



1. Τρώτε αργότερα για να προλαβαίνει να ταξιδεύει το μήνυμα του κορεσμού στον εγκέφαλο πριν να έχετε ήδη καταβροχθίσει τον άμπακο.Τρώτε ανεπεξέργαστες τροφές που απαιτούν γενικά περισσότερο μάσημα.

2.Τρώτε τροφές πλούσιες σε νερό και ίνες που είναι γνωστά για τον κορεσμό που προκαλούν.Τα ινώδη λαχανικά -σε αντιδιαστολή με τα αμυλώδη-είναι ιδανικά γι αυτόν το σκοπό.

3. Τρώτε τροφές που δίνουν τη μάξιμουμ θρεπτική αξία με τη μίνιμουμ θερμιδική επιβάρυνση.Ομοίως τα λαχανικά είναι ότι πρέπει!

4.Τρώτε καλά λίπη και πρωτεΐνες γιατί δίνουν στον οργανισμό τη δέουσα αίσθηση κορεσμού.Το τι θεωρείται καλό το έχουμε δει σε πολλές αναρτήσεις.

5. Αποφεύγετε τους επεξεργασμένους υδατάνθρακες και κυρίως τα γλυκά(ζάχαρη).Θα έχετε παρατηρήσει ότι δεν δίνουν εύκολα αίσθημα κορεσμού.Θα μπορούσε κανείς να φάει σχετικά εύκολα ένα κιλό παγωτό και μάλλον δύσκολα ένα κιλό κοτόπουλο.Επί πλέον,μετά το παγωτό, σε μία ώρα θα θέλει πάλι φαγητό ακριβώς γιατί δεν κινητοποιήθηκαν οι μηχανισμοί του κορεσμού.

6. Τέλος καλό είναι να αποφεύγετε τις υγρές θερμίδες γιατί...

-αφομοιώνονται εύκολα και θα πάρετε πολλές θερμίδες πριν ειδοποιηθεί ο εγκέφαλος
-δεν κινητοποιούν τους μηχανισμούς κορεσμού όπως οι στερεά τροφή

Ιδιαίτερη προσοχή στα αναψυκτικά και στους σύγχρονους,glamorous καφέδες που έχουν απίστευτα πολλές θερμίδες.

Να είσθε υγιείς και να γυμνάζεσθε!
Χρήστος Στρογγύλης-totalfitness
.

Related Posts :



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου