powered by Agones.gr (livescore)

Τρίτη 27 Οκτωβρίου 2009

ΘΕΜΟΣ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑΔΗΣ ΚΑΙ ΜΑΚΗΣ ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΟΠΟΥΛΟΣ ΕΝΑΣ ΠΟΛΕΜΟΣ ΧΩΡΙΣ ΤΕΛΟΣ!


Μια παλιά φιλία που οδηγήθηκε σε μίσος και πόλεμο χωρίς τέλος

ένας πόλεμος που μπαίνει σε νέα φάση με την εφημερίδα VETO και με τις μηνύσεις μεταξύ Τριανταφλλόπουλου και του πρώην συνεργάτη του Σωκράτη Γκιόλια.Ας πάμε στο παρελθόν των Μάκη και Θέμου που μας περιγράφει ο Βασίλης Μπόνιος μέσα απο το kourdistoportokali <<Κάποτε ήταν δυο φίλοι δημοσιογράφοι. Ο Θέμος Αναστασιάδης και ο Τάσος Καραμήτσος.
Το Οικονομικό ρεπορτάζ ήταν αυτό απο το οποίο ξεκίνησαν για να ακολουθήσει στη συνέχεια μια εντυπωσιακή επαγγελματική καριέρα. Ο Καραμήτσος θα περνούσε απο τις σωμόν σελίδες μεγάλων αθηναικών εφημερίδων όπως το "ΕΘΝΟΣ", το"ΒΗΜΑ", η "ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ".

Η καυστική γλώσσα του Αναστασιάδη θα του επέτρεπε να διευρύνει νωρίς τους επαγγελματικούς του ορίζοντες. Ο δημιουργός της "Μαύρης Τρύπας", έκανε εντυπωσιακή καριέρα απ όπου κι αν πέρασε:"Καθημερινή", "Ελευθεροτυπία", "ΒΗΜΑ",
με ενδιάμεσες (lifestyle) στάσεις στα περιοδικά του Πέτρου Κωστόπουλου.

Στο πρώτο "ΝΙTRO", ο Θέμος θα έγραφε ένα συναρπαστικό-αλα Vanity Fair- προφίλ της κ. Βάσως Παπανδρέου, για ν ακολουθήσει στη συνέχεια ενα αφηγηματικό κρεσέντο της ζωής των άλλων (βλέπε Ανδρέας Παπανδρέου, Δήμητρα Λιάνη, Θόδωρος Βαρδινογιάννης και λοιποί) μέσα απο τις σελίδες του εβδομαδιαίου περιοδικού της ΙΜΑΚΟ.
Στο μεταξύ οι εκπομπές του στον ραδιοσταθμό "Φλας" του Σωκράτη Κόκκαλη, θα ανταγωνίζονταν σε ακροαματικότητα αυτές του Νίκου Κακαουνάκη.
Ο Θέμος, θα μπορούσε να πει κανείς, οτι απέκτησε μια εξειδίκευση στους εκπροσώπους της ΝΔ: Μαζί με τον Κακαουνάκη αναβοκατέβαζαν "Σαλώμη" τον σκληροτράχηλο Αρη Σπηλιωτόπουλο, υποννοώντας μια πρωτόγνωρα άγουρη (πολιτική) εξάρτηση του Καραμανλή απο τον εκπρόσωπό του. Θ ακολουθούσε ο Θοδωρής Ρουσόπουλος, του οποίου η φιλία με τον επιχειρηματία Πατεράκη, η βίλλα στο Καπανδρίτι, το διαμέρισμα στο Ψυχικό και η Σάρα (Μάρα), θα γινόταν αγαπημένο φωτογραφικό ανάγνωσμα για πολλές Κυριακές μέσα απο τις σελίδες του "Πρώτου Θέματος".

Η φιλία του Θέμου με τον εκδότη Πέτρο Κωστόπουλο θα περάσει μια πρώτη μεγάλη κρίση με την έκδοση των αθλητικών εφημερίδων "Κόσμος των Σπορ" και "Πρωταθλητής".
Ενω αρχικά σχεδίαζαν να εκδώσουν απο κοινού μια μεγάλη αθλητική εφημερίδα, στη συνέχεια πλακώθηκαν, με αποτέλεσμα ο Θέμος σε συνεργασία με τον Σωτήρη Πουλόπουλο να βγάλει τον γαύρικο "Πρωταθλητή", ενω ο Κωστόπουλος διαφήμιζε τον πολυφωνικό "Κόσμο των Σπορ", φορώντας μία τη πράσινη και μία τη κόκκινη φανέλα.
Ο "Πρωταθλητής" εξακολουθεί να κυκλοφορεί εως σήμερα.

Το 2005 οι δύο φίλοι θα συναντήσουν τον τρίτο της παρέας, τον Μάκη Τριανταφυλλόπουλο, δημιουργώντας ένα εκρηκτικό τρίο, με αποτέλεσμα την δημιουργία της μεγαλύτερης σε κυκλοφορία εφημερίδας των τελευταίων χρόνων, το "Πρώτο Θέμα", αλλά και τη γέννηση μια σειράς σπαρταριστών παραπολιτικών και παραδημοσιογραφικών επεισοδείων.

Τίτλοι, όπως "Ο Γραμματέας και η 33χρονη", "Πέφτοντας απο τον 5ο όροφο", "Ο Κομιστής", "Το DVD, ο Κώστας, ο Ανδριανός και ο Αγγέλου", "Τα 5 εκατομμύρια του Θέμου και η μυστηριώδης προέλευσή τους", "Οι Αδελφοί Λασκαρίδη", "Ο Κουκοδήμος και ο Κλαδάς", "Η «Αναπτυξιακή ΑΕ Μέσων Ενημέρωσης» και το δάνειο των 18 εκατ. απο τη Τράπεζα Πειραιώς" , "Ο Μπόμπολας και το Πρώτο Θέμα" και πάει λέγοντας, θα ενθουσίαζαν τους λάτρεις του παραδημοσιογραφικού παραπολιτικού κουτσομπολιού.

Οι 3 φίλοι που είχαν ξεκινήσει την όλη τους προσπάθεια δίνοντας μια κοινή συνένεντυξη στον Πέτρο Κωστόπουλο, κι αφού οι δύο απ αυτούς (ο Θέμος και ο Μάκης) μοιράστηκαν την ίδια μπανιέρα, μετά απο λίγα χρόνια θα χωρίζονταν σε δύο στρατόπεδα μίσους.
Ο Μάκης Τριανταφυλλόπουλος, θα ξεκινούσε μια επίθεση διαρκείας στους πρώην συνεταίρους του, και ειδικότερα στον Θέμο Αναστασιάδη. Μόνο που η σφοδρότητα των επιθέσεων του Μάκη Τριανταφυλλόπουλου, δεν φαινόταν να επηρέαζει κυκλοφοριακά την εφημερίδα, η οποία μέσα στους τελευταίους μήνες κατάφερε να βρίσκεται σχεδόν μόνιμα στη πρώτη θέση προκαλώντας τη ζήλια του ανταγωνισμού.

Τώρα ο Ταρζάν, μοιάζει αποφασισμένος να αποδείξει οτι έχει τον τρόπο, να πουλήσει πάνω απο 300000 φύλλα, ακόμη και 500000, όπως υποστήριζε παλαιότερα.

Σε λίγες μέρες, βγάζει τη δική του εφημερίδα, το "VETO", μέσα σε μια πολεμική ατμόσφαιρα, της οποίας οι λεπτομέρειες και οτι έχει προηγηθεί, θ αρχίσουν να ξεδιπλώνονται μπροστά μας καθώς το Διαδίκτυο που με απογοήτευση διαπίστωσε οτι τελικά δεν χώρισαν ο Θόδωρος και η Γιάννα, θα βρεί στον κολασμένο πόλεμο των άλλοτε φίλων, το αγαπημένο του πολιτικοδημοσιογραφοδιαπλεκόμενο ανάγνωσμα...>>

Related Posts :



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου