powered by Agones.gr (livescore)

Τετάρτη 21 Οκτωβρίου 2009

Η ΜΠΑΚΟΓΙΑΝΝΗ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΝΑ ΠΡΟΗΓΕΙΤΑΙ ΜΕΧΡΙ ΤΩΡΑ


Η μάχη της διαδοχής στην Νέα Δημοκρατία συνεχίζεται και σύμφωνα με νέο γκάλλοπ

της Marc η Ντόρα Μπακογιάννη προηγείται μέχρι μέχρι τώρα.Πάντα σύμφωνα με το
κανάλι ALPHA για το οποίο έγινε η δημοσκόπηση στο ερώτημα «ποιον επιθυμείτε για αρχηγό στη ΝΔ» η Ντόρα Μπακογιάννη συγκεντρώνει 34,7% και ακολουθούν ο Αντώνης Σαμαράς με 25,8%, ο Δημήτρης Αβραμόπουλος με 19,8% και ο Παναγιώτης Ψωμιάδης με 9,4%, ενώ το 10,3% των ερωτηθέντων δεν απάντησε.

Οι ψηφοφόροι της ΝΔ δείχνουν μεγάλο ενδιαφέρον για την εκλογή προέδρου του κόμματος, καθώς το 45% απάντησε ότι θα συμμετάσχει στην εκλογική διαδικασία, ενώ το 34,1% δήλωσε ότι θα απέχει και το 20,9% ότι θα το σκεφτεί αν θα ψηφίσει. Χαμένη από την αποχή και τους αναποφάσιστους φαίνεται ότι βγαίνει η πρώην υπουργός Εξωτερικών, αν και διατηρεί το προβάδισμα, καθώς από αυτούς που σίγουρα θα ψηφίσουν, το 32,7% δήλωσε ότι προτιμά την κ. Μπακογιάννη, το 28,3% τον κ. Σαμαρά, το 22% τον κ. Αβραμόπουλο και το 8,9% τον κ. Ψωμιάδη, ενώ το 8,1% των ερωτηθέντων δεν απάντησε.

Το ίδιο συμπέρασμα εξάγεται και στο ερώτημα «μεταξύ Ντόρας Μπακογιάννη και Αντώνη Σαμαρά ποιον προτιμάτε», όπου στο σύνολο των ψηφοφόρων της ΝΔ το 52,2% απάντησε την πρώην υπουργό Εξωτερικών και το 40,3% τον πρώην υπουργό Πολιτισμού, ενώ σε αυτούς που σίγουρα θα ψηφίσουν τα ποσοστά είναι 48,5% και 43,7% αντίστοιχα. Στο ερώτημα «μεταξύ Ντόρας Μπακογιάννη και Δημήτρη Αβραμόπουλου ποιον προτιμάτε», στο σύνολο των ψηφοφόρων της ΝΔ η πρώην υπουργός Εξωτερικών συγκεντρώνει 54,1% έναντι 37,6% του πρώην υπουργού Υγείας και σε αυτούς που σίγουρα θα ψηφίσουν τα ποσοστά είναι 52,3% και 38,5% αντίστοιχα.

Η δημοσκόπηση όμως έκρυβε και ένα παράδοξο, καθώς ενώ ο Αντώνης Σαμαράς έρχεται σταθερά δεύτερος στις προτιμήσεις των ψηφοφόρων της ΝΔ για την διαδοχή, στο ερώτημα «μεταξύ Αντώνη Σαμαρά και Δημήτρη Αβραμόπουλου ποιον προτιμάτε», η κατάσταση αντιστρέφεται. Συγκεκριμένα, στο σύνολο των ψηφοφόρων της ΝΔ το 43,6% απάντησε τον πρώην υπουργό Πολιτισμού και το 46,7% τον πρώην υπουργό Υγείας και σε αυτούς που σίγουρα θα ψηφίσουν τα ποσοστά είναι 44,6% και 45,7% αντίστοιχα.

Related Posts :



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου