powered by Agones.gr (livescore)

Σάββατο 17 Οκτωβρίου 2009

ΕΚΛΟΓΕΣ ΣΤΙΣ 6 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ


Ο κύβος ερίφθη!Η 6η Δεκεμβρίου 2009 είναι η οριστική ημερομηνία που θα στηθούν οι κάλπες σε όλη τη χώρα για την εκλογή του νέου προέδρου

της "Νέας Δημοκρατίας" από την βάση του κόμματος.Σύμφωνα με τα όσα ανακοίνωσε ο πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής του Συνεδρίου, Δημήτρης Σιούφας, μετά την τρίωρη συνάντηση του με τα μέλη της Επιτροπής τα οποία ενημέρωσε για τις θέσεις των τεσσάρων υποψηφίων για την ηγεσία του κόμματος υπήρξε συμφωνία για την ημερομηνία διεξαγωγής της ψηφοφορίας.
Ανέφερε ακόμη, ότι η ψηφοφορία θα είναι ανοιχτή, θα δημιουργηθούν εκλογικά τμήματα σε όλη τη χώρα, όπου θα στηθούν κάλπες και τα μέλη θα προσέρχονται για να επιβεβαιώσουν την ταυτότητά τους, ενώ θα υπάρχει και η δυνατότητα σε πολίτες, να καταθέσουν αίτηση εκείνη την ώρα για να γίνουν μέλη. Τι δήλωσε ο κ.Σιούφας σχετικά με τις εκλογές
της 6ης Δεκεμβρίου:
<< Ο Πρόεδρος της Ν.Δ., Κώστας Καραμανλής απεδέχθη σήμερα τη συμφωνία των 4 υποψηφίων, της Ντόρας Μπακογιάννη, του Δημήτρη Αβραμόπουλου, του Αντώνη Σαμαρά και του Παναγιώτη Ψωμιάδη, για την εκλογή του νέου Προέδρου, από τα μέλη του κόμματος, και τους πολίτες, που επιθυμούν να γίνουν μέλη του κόμματος.

Σήμερα το πρωί ενημέρωσα τα μέλη της Επιτροπής για τη συμφωνία, η οποία επετεύχθη χθες μεταξύ των 4 υποψηφίων, και στη συνέχεια επισκέφθηκα τον Πρόεδρο του κόμματος και του έθεσα υπόψη του τη συμφωνία…

Για να επιτευχθεί αυτό -για να ψηφίσουν, δηλαδή, τα μέλη του κόμματος και οι πολίτες, που επιθυμούν να γίνουν μέλη του κόμματος στην εκλογή του νέου Προέδρου- απαιτείται να γίνουν καταστατικές αλλαγές.

Αυτές οι αλλαγές θα πραγματοποιηθούν ύστερα από πρόταση των υποψηφίων για να εκλεγούν ως Πρόεδροι του κόμματος προς την Κεντρική Επιτροπή της Ν.Δ., η οποία και θα εισηγηθεί στο Συνέδριο τις σχετικές αλλαγές του Καταστατικού του κόμματος, ώστε να προχωρήσουμε εντός ενός μηνός στην εκλογή του νέου Προέδρου.

Αυτό είναι το βασικό, το κρίσιμο και οδηγείται με βάση τις διατάξεις του Καταστατικού.

Το Συνέδριο θα συνέλθει, όπως γνωρίζετε στις 7 Νοεμβρίου. Μία εβδομάδα περίπου νωρίτερα θα συνέλθει η Κεντρική Επιτροπή για να εγκρίνει την πρόταση, την οποία σας ανέφερα, και για να εισηγηθεί τις καταστατικές αλλαγές στο Συνέδριο.

Δεύτερον, θα μπορούν να υποβάλλουν από σήμερα έως την Πέμπτη 22 Οκτωβρίου υποψηφιότητα για την Προεδρία του κόμματος και άλλα μέλη του κόμματος, με 50 υπογραφές, όπως θα υποβάλλουν και οι μέχρι σήμερα υποψήφιοι,. Δύο, λοιπόν, κρίσιμα ζητήματα ήδη σας τα κατέθεσα.

Τώρα έρχομαι στον τρόπο, με τον οποίο θα γίνει η ψηφοφορία για την εκλογή του νέου Προέδρου.

Θα είναι μια ανοιχτή ψηφοφορία.

Θα δημιουργηθούν εκλογικά τμήματα σε ολόκληρη τη χώρα, όπου θα στηθούν κάλπες.

Τα μέλη της Ν.Δ. θα προσέρχονται εκείνη την ημέρα και θα επιβεβαιώνουν την ιδιότητα του μέλους του κόμματος.

Θα προσέρχονται, όμως, και πολίτες, οι οποίοι θα καταθέτουν αίτηση, με την οποία θα αναγνωρίζουν ότι επιθυμούν να γίνουν μέλη του κόμματος, και θα ψηφίζουν.

Όλα τα άλλα τα ζητήματα είναι τεχνικά. Θα υπάρχει, δηλαδή, κάλπη, και ψηφοδέλτια τόσα όσοι θα είναι και οι υποψήφιοι, με τα ονόματά τους.

Επιθυμώ, πρώτον, να τονίσω και να αναδείξω το υψηλό επίπεδο ευθύνης των υποψηφίων για την Προεδρία καθ’ όλη τη διάρκεια των διαβουλεύσεων για να φτάσουμε σ’ αυτή την ομόφωνη απόφαση, η οποία υπεγράφη χθες το βράδυ.>>




Related Posts :



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου