powered by Agones.gr (livescore)

Τετάρτη 28 Οκτωβρίου 2009

ΑΙΜΑΤΗΡΗ ΕΠΙΘΕΣΗ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΩΝ!

Κάνοντας χρήση όπλων, άγνωστα άτομα, πραγματοποίησαν επίθεση στο αστυνομικό τμήμα της Αγίας Παρασκευής στην οδό Πεντέλης. Οι δράστες που επέβαιναν σε μοτοσικλέτα

μεγάλου κυβισμού και φορούσαν κράνος, πυροβόλησαν εναντίον των αστυνομικών, βγαίνοντας από την οδό Κύθνου, προς την οδό Πεντέλης. Σύμφωνα με νεότερα στοιχεία οι δράστες ήταν τρεις με δύο μοτοσικλέτες. Πέντε είναι οι τραυματίες αστυνομικοί που μεταφέρθηκαν στο νοσοκομεία, αναμεσά τους και μία γυναίκα δόκιμος ειδικός φρουρός. Δύο είναι οι σοβαρά τραυματισμένοι.

Ο ένας στο νοσηλεύεται στο 401, όπου υπεβλήθη σε χειρουργική επέμβαση, καθώς έχει δεχθεί τρεις σφαίρες στην κοιλική χώρα και δύο στο πόδι, ενώ σοβαρά τραυματισμένη είναι και η γυναίκα αστυνομικός η οποία έχει δεχθεί σφαίρα στον ώμο και στο χέρι και έχει διασωληνωθεί στον Ερυθρό Σταυρό, ωστόσο η κατάσταση της χαρακτηρίζεται σοβαρή, αλλά σταθερή. Στο ίδιο νοσοκομείο έχουν μεταφερθεί άλλοι τρεις άνδρες αστυνομικοί οι οποίοι έχουν τρααυματισθεί ελαφρά. Επίσης ένας διερχόμενος πολίτης υπέστη σοκ και νοσηλεύεται. Η επίθεση σημειώθηκε περίπου στις 9.45μμ.

Από τις σφαίρες τραυματίστηκαν ο ειδικός φρουρός που ήταν και στη σκοπιά του τμήματος και άλλοι τρεις συνάδελφοί του, ενώ οι δράστες εξαφανίστηκαν. Επίσης οι δράστες προξένησαν φθορές και σε αυτοκίνητα της αστυνομίας, από τους πυροβολισμούς. Οι δράστες γάζωσαν το ισόγειο και τον πρώτο όροφο. Ήδη κλιμάκιο της αντιτρομοκρατικής υπηρεσίας μαζί με ειδικούς της διεύθυνσης εγκληματολογικών ερευνών ερευνούν το χώρο, παρουσία ανωτάτων αξιωματικών της ΕΛΑΣ.

Σε εξέλιξη βρίσκονται οι αναζητήσεις για τον εντοπισμό και τη σύλληψη των δραστών, όχι μόνο στην περιοχή, αλλά και ευρύτερα. Μέχρι στιγμής δεν υπήρξε ανάληψη της ευθύνης από κάποια οργάνωση. Σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία οι πυροβολισμοί προήλθαν από δύο όπλα, το ένα τύπου καλάσνικοφ και ενδέχεται να είναι ενέργεια του "επαναστατικού αγώνα", που έχει χρησιμοποιήσει αυτόν τον τύπο όπλου. Περισσότερα και πιο ασφαλή συμπεράσματα θα προκύψουν από τη βαλλιστική εξέταση, καθώς βρέθηκαν δεκάδες κάλυκες. Επίσης εκτιμάται ότι υπήρχε και υποστηρικτική ομάδα προς τους δράστες, που δεν χρειάστηκε να επέμβει.

Στο νοσοκομείο Ερυθρός Σταυρός έσπευσε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μ. Χρυσοχοΐδης, ενώ ενημέρωσε αμέσως για τον τραυματισμό των αστυνομικών τον πρωθυπουργό Γιώργο Παπανδρέου. Επίσης τους επισκέφθηκε και η υπουργός Υγείας Μαριλίζα Ξενογιαννακοπουλου, όπως και ο βουλευτής του ΛΑΟΣ Θ. Πλεύρης.

Η χρονική στιγμή ενδέχεται να συσχετίζεται με την επικήρυξη με 600.000 ευρώ, των ληστών με τα μαύρα, όπως αναφέρουν κύκλοι της αστυνομίας.

Σημειώνεται ότι μέχρι στιγμής έχουν γίνει δύο πανομοιότυπες επιθέσεις σε Αστυνομικά Τμήματα, η μία από τον "Επαναστατικό Αγώνα" στο Β' Αστυνομικό Τμήμα Νέας Ιωνίας και η άλλη από τη "Σέχτα Επαναστατών" στο Αστυνομικό Τμήμα Κορυδαλλού.



Δηλώσεις για την επίθεση

Ο Εκπρόσωπος Τύπου της Ν.Δ., Ευρωβουλευτής, Γ. Κουμουτσάκος δήλωσε: "Καταδικάζουμε απερίφραστα την αποψινή, πρωτόγνωρη σε έκταση και βιαιότητα, τρομοκρατική επίθεση στο Α.Τ. Αγίας Παρασκευής.
Εκφράζουμε την αλληλεγγύη και τη συμπαράσταση μας στους τραυματισμένους αστυνομικούς και τις οικογένειες τους, με την ευχή να μην θρηνήσουμε απώλεια ζωής.
Υποστηρίζουμε τις προσπάθειες της Ελληνικής Αστυνομίας να εκπληρώσει την δημοκρατική της αποστολή του σεβασμού του Κράτους Δικαίου, της προστασίας των πολιτών και ιδίως του διαρκούς αγώνα κατά της τρομοκρατίας, στον οποίο έχει καταγράψει σημαντικές επιτυχίες.
Η ώρα αυτή δεν είναι ώρα κριτικής.
Θα περιμένουμε πλήρη και ουσιαστική ενημέρωση - την οποία παρά τις επανειλημμένες προσπάθειες επικοινωνίας δεν έχουμε ακόμα - από τον αρμόδιο υπουργό κ. Χρυσοχοΐδη, χωρίς τους επικοινωνιακούς χειρισμούς εντυπωσιασμού που έχει έως τώρα ακολουθήσει".







Πηγές: ΝΕΤ

Related Posts :



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου