powered by Agones.gr (livescore)

Παρασκευή 20 Νοεμβρίου 2009

ΝΟΜΙΚΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΩΝ ΚΑΤΑΓΓΕΛΟΝΤΩΝ ΚΑΡΤΕΛ ΖΗΤΗΘΗΚΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ


Το θέμα παρεμβάσεων και συμπεριφοράς μερίδας της δικαιοσύνης και προστασίας των μικρομεσαίων, καταναλωτών


, οι οποίοι καταγγέλλουν παραβάσεις τού Αντιμονοπωλιακού νόμου 703/77, έθεσαν προς την ηγεσία τού Υπουργείου Δικαιοσύνης μέλη τού Προεδρείου της Οργάνωσης STOPCARTEL,


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Αθήνα 20-11-2009

Το θέμα παρεμβάσεων και συμπεριφοράς μερίδας της δικαιοσύνης και προστασίας των μικρομεσαίων ,καταναλωτών, οι οποίοι καταγγέλλουν παραβάσεις τού Αντιμονοπωλιακού νόμου 703/77, έθεσαν προς την ηγεσία τού Υπουργείου Δικαιοσύνης μέλη τού Προεδρείου της Οργάνωσης STOPCARTEL, τα οποία επισκέφτηκαν κατόπιν πρωτοβουλίας τους,την εβδομάδα πού πέρασε.

Ο σύμβουλος του υπουργού κ.Χάρη Καστανίδη κ.Νίκος Βούτσας είχε συνάντηση και συνεργασία με τούς κ.κ. Γιώργο Κοσμόπουλο, Θεόδωρο Τενέζο. Παρών στην συνάντηση ήταν και ο νομικός παραστάτης τους και αντιπρόεδρος του Ν.ΙΝΚΑ κ.Δημήτρης Καραμήτσας.

Στην συνάντηση τέθηκαν τα ακόλουθα:

1. Εκφράστηκαν ζητήματα και περιπτώσεις που αφορούν την συμπεριφορά συγκεκριμένης μερίδας της δικαιοσύνης απέναντι τόσο στον ίδιο τον Θ. Τενέζο και στον αγώνα του, όσο και στα άλλα θύματα των καρτέλ και των μονοπωλίων της χώρας. Τέθηκε μετ επιτάσεως το ζήτημα, με αναφορά σε περιστατικά και πράξεις και ζητήθηκε να διασφαλιστεί η λειτουργία της Δικαιοσύνης, με τον έλεγχο και τον κολασμό όσων ισχυρών προσώπων και ομάδων συμφερόντων παρεμβαίνουν ή προσπαθούν να παρέμβουν στην λειτουργία της Δικαιοσύνης και όσων δικαστικών παραβαίνουν το καθήκον τους υπακούοντας στις πιέσεις ή τις εντολές αυτές. Αντίστοιχα, έγινε μνεία δικαστικών που τιμούν το έργο και το λειτούργημά τους και θωρακίζουν την λειτουργία της Δικαιοσύνης και την κοινωνία.

2.Αναπτύχθηκε το τεράστιο πρόβλημα, το οποίο αντιμετωπίζουν τα θύματα των καρτέλ όταν προχωρούν σε καταγγελίες εναντίον των οικονομικά ισχυρών επιχειρήσεων για παραβάσεις του ισχύοντος Αντιμονοπωλιακού νόμου. Δηλαδή σύσταση και λειτουργία καρτέλ, καταχρήσεις της δεσπόζουσας θέσης τους στην αγορά και της οικονομικής εξάρτησης πού έχουν από αυτά οι καταγγέλλοντες, οι οποίοι εξαιτίας των παραπάνω παράνομων πρακτικών έχουν κατά κανόνα καταστραφεί ή βρίσκονται ενώπιον της καταστροφής τους.

Για τα θύματα, που είναι συνήθως μικρομεσαίοι επιχειρηματίες, μετά την κατάθεση καταγγελιών τους στην Επιτροπή Ανταγωνισμού, δεν υφίσταται καμία προστασία, αλλά τίθενται υπό την δαμόκλειο σπάθη μπαράζ μηνύσεων και αγωγών αντιπερισπασμού από τους ισχυρούς καταγγελθέντες. Σύρονται απροστάτευτα στην ποινική και αστική δικαιοσύνη για καταστάσεις οι οποίες είναι παράγωγα των παρανόμων πρακτικών των θυτών τους.

Η Οργάνωση STOPCARTEL επανέφερε κατά τη συνάντηση το ζήτημα και αίτημα υιοθέτησης από τη νέα κυβέρνηση νομικής ρύθμισης για την προστασία, όσων καταγγέλλουν με σοβαρές ενδείξεις βασιμότητας τέτοιες συμπεριφορές.

Στην συζήτηση επί των θεμάτων αυτών, έγινε εκατέρωθεν σοβαρή ανάλυση απόψεων, θέσεων και περιστατικών και δηλώθηκε η πρόθεση της κυβέρνησης να προχωρήσει και να εξετάσει σοβαρά και σε βάθος, τόσο τις καταγγελίες, όσο και το ζήτημα της προστασίας των θυμάτων των καρτέλ και των μονοπωλίων.

Θέλουμε να πιστεύουμε ότι η συνάντηση αυτή θα καταστεί η απαρχή ουσιαστικών λύσεων από την κυβέρνηση για τα ζητήματα που αφορούν, τόσο το ανεπηρέαστο της δικαιοσύνης στην λειτουργία της, όσων και την προστασία της κοινωνίας και των θυμάτων από την δράση των καρτέλ, των μονοπωλίων και των ολιγοπωλίων. Σε αυτό το πλαίσιο, που αποτελεί θεμελιώδες πολιτικό συστατικό του κόμματος που βρίσκεται στην κυβέρνηση και επανειλημμένη εξαγγελία του σημερινού πρωθυπουργού, υπήρξε κατά την γνώμη μας πλήρης ταύτιση απόψεων και θέσεων.

Αναμένουμε και ζητούμε την περαιτέρω ενεργό δράση της κυβέρνησης, ώστε να απαλλαχθεί ο τόπος μας από τα νοσηρά φαινόμενα που τον μαστίζουν και εξαθλιώνουν ολοένα και περισσότερους συνανθρώπους μας και το σύνολο της κοινωνίας μας.

Related Posts :



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου