powered by Agones.gr (livescore)

Δευτέρα 16 Νοεμβρίου 2009

ΑΡΧΙΖΕΙ Ο ΕΜΒΟΛΙΑΣΜΟΣ-4 ΝΕΑ ΣΟΒΑΡΑ ΚΡΟΥΣΜΑΤΑ!


Τέσσερα νέα σοβαρά περιστατικά με τον ιό Η1Ν1 νοσηλεύονται σε μονάδες εντατικής θεραπείας, ενώ τη Δευτέρα αρχίζει ο εμβολιασμός. Συνεχής αύξηση του αριθμού των κρουσμάτων καταγράφεται και στα σχολεία. Χαρακτηριστικό είναι ότι,


για προληπτικούς λόγους, κλείνουν για μία εβδομάδα τάξεις και τμήματα 67 σχολείων στην Αττική, 24 στη Θεσσαλονίκη και 38 στην υπόλοιπη Ελλάδα. "Ο εμβολιασμός είναι προαιρετικός αλλά προτρέπουμε όλους όσοι εργάζονται στο χώρο της υγείας να εμβολιαστούν", τόνισε στη ΝΕΤ 105,8 η υπουργός Υγείας, Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου. Η έξαρση των κρουσμάτων ανησυχεί, θέτοντας σε ετοιμότητα την επιστημονική κοινότητα, ωστόσο να σημειωθεί ότι και οι τέσσερις νέοι ασθενείς που νοσηλεύονται σε σοβαρή κατάσταση, είχαν επιβαρυμένο ιστορικό υγείας.


Με ιστορικό παθήσεων οι νέοι ασθενείς από τη νέα γρίπη

Τέσσερα νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα της νέας γρίπης νοσηλεύονται σε μονάδες εντατικής θεραπείας σύμφωνα με ανακοίνωση του εθνικού κέντρου επιχειρήσεων υγείας. Πρόκειται για 54χρονο άντρα με ηπατική κίρρωση, για 17χρονο παραπληγικό και για δυο γυναίκες 48 και 42 ετών οι οποίες πάσχουν από νοσογόνο παχυσαρκία. Και οι 4, οι οποίοι ανήκουν στις λεγόμενες ευπαθείς ομάδες για την πρόκληση επιπλοκών, μετά την προσβολή τους από τον ιό, υπέστησαν οξεία αναπνευστική ανεπάρκεια.

Προτεραιότητα στο ιατρικό προσωπικό

Αρχίζει από το πρωί της Δευτέρας ο εμβολιασμός για τη νέα γρίπη. Το υπουργείο Yγείας και μέλη της επιστημονικής κοινότητας διαβεβαιώνουν πως δεν τίθεται θέμα για την ασφάλεια του εμβολίου. Προτεραιότητα θα δοθεί στο ιατρικό, νοσηλευτικό και βοηθητικό προσωπικό των νοσοκομείων. Οι ευπαθείς ομάδες ανήκουν στην κατηγορία υψηλού κινδύνου, αλλά για να γίνει το εμβόλιο θα πρέπει να υπάρχει γνωμάτευση γιατρού.

Οι γιατροί, οι νοσηλευτές, καθώς και οι χρόνια πάσχοντες θα εμβολιαστούν στα νοσοκομεία, ενώ οι υπόλοιποι στα Κέντρα Υγείας, στα εμβολιαστικά κέντρα του ΙΚΑ και στα Κέντρα που θα λειτουργήσουν στις νομαρχίες και στους δήμους.


Αύξηση των κρουσμάτων

Τα καταγεγραμμένα κρούσματα στη χώρα μας αυξήθηκαν μέσα σε επτά μέρες κατά 11%. Τα επιβεβαιωμένα κρούσματα της νέας γρίπης αυξήθηκαν κατά 336 την τελευταία εβδομάδα και έφθασαν συνολικά στα 3.193, εκ των οποίων σχεδόν τα μισά προέρχονται από την Αττική. Πάντως οι ειδικοί επιστήμονες επαναλαμβάνουν ότι οι αριθμοί αυτοί δεν αποτυπώνουν την πραγματικότητα για τη νέα γρίπη στην Ελλάδα.

Related Posts :



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου