powered by Agones.gr (livescore)

Πέμπτη 26 Νοεμβρίου 2009

Σχολεία: Διακοπή 15 ημέρες πριν από τις γιορτές


Ανοικτό είναι το ενδεχόμενο να κλείσουν νωρίτερα τα σχολεία καθώς οι ειδικοί αναμένουν περαιτέρω έξαρση των κρουσμάτων νέας γρίπης από εβδομάδα. Σύμφωνα με πληροφορίες, υπάρχουν σκέψεις για κλείσιμο των σχολείων

έως και 15 ημέρες πριν τα Χριστούγεννα, με επικρατέστερη ημερομηνία την 11η Δεκεμβρίου.
Ωστόσο, υπάρχουν σκέψεις για κλείσιμο των σχολείων πριν τις 7 Δεκέμβρη, ώστε -εκτός από την γρίπη- να αποφευχθούν και οι καταλήψεις με αφορμή την επέτειο από τον θάνατο του 15χρονου Αλέξη Γρηγορόπουλου.

Αν και προς το παρόν τα κρούσματα γρίπης στα σχολεία δεν ανησυχούν το υπουργείο Παιδείας, η συνολική κατάσταση όπως έχει δημιουργηθεί θα εκτιμηθεί σε ειδική σύσκεψη που θα πραγματοποιηθεί αύριο. Φαίνεται όμως ότι η ιδέα να διακοπεί συνολικά η λειτουργία των σχολείων μετά τις 7 Δεκεμβρίου κερδίζει διαρκώς έδαφος στην κυβέρνηση, αφού διασφαλίζει την ηρεμία στην πρωτοβάθμια και στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση, σε μια περίοδο όπου και το Μέγαρο Μαξίμου θα ήθελε να αποφύγει απρόσμενες εστίες έντασης. Σύμφωνα με την ενημέρωση που έχουν τα υπουργεία Υγείας και Παιδείας από τις αρμόδιες αρχές, ο αριθμός των κρουσμάτων της γρίπης εκτιμάται ότι θα αυξηθεί ραγδαία από την ερχόμενη εβδομάδα, γεγονός που επιβάλλει τη λήψη πρόσθετων μέτρων για να μη δημιουργηθούν φαινόμενα πανικού στην κοινή γνώμη.

Παρ΄ ότι λοιπόν είναι ακόμη πρόωρο να προβλέψει κανείς τι θα αποφασίσει η κυβέρνηση, ανώτατες κυβερνητικές πηγές θεωρούν πλέον πολύ πιθανό να διακοπεί η λειτουργία των σχολείων από τη Δευτέρα 7 Δεκεμβρίου, για να καθησυχαστούν οι γονείς που βομβαρδίζουν καθημερινά τους δασκάλους και τους καθηγητές με εκδηλώσεις ανησυχίας.

Η διακοπή των μαθημάτων σε όλη τη χώρα εκτιμάται εξάλλου ότι θα αποτρέψει και το ενδεχόμενο που υπάρχει να δημιουργηθεί «επιδημία καταλήψεων» στα σχολεία μετά τις 6 Δεκεμβρίου που συμπληρώνεται ένας χρόνος από τη δολοφονία Γρηγορόπουλου, πόσω μάλλον που αυτή η τάση εμφανίζεται σχεδόν κάθε χρόνο τον Δεκέμβριο. Το βέβαιον είναι ότι η διακοπή της λειτουργίας των σχολείων θα ανακούφιζε και την ηγεσία του υπουργείου Δημόσιας Τάξης, η οποία είναι αναγκασμένη να διαθέσει ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις σε σχολεία από το επόμενο Σαββατοκύριακο. hbnews

Related Posts :



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου