powered by Agones.gr (livescore)

Τρίτη 22 Δεκεμβρίου 2009

Απάντηση της Ελλάδας στις δηλώσεις του Τούρκου υπουργού Εξωτερικών


Αυστηρή απάντηση της Ελλάδας στις προκλητικές δηλώσεις του Τούρκου υπουργού Εξωτερικών με αφορμή τη συνέντευξη που παραχώρησε ο Οικουμενικός Πατριάρχης στη δημοφιλή εκπομπή "60 Λεπτά" που προβάλλεται από το αμερικανικό τηλεοπτικό δίκτυο CBS. Ο κ. Βαρθολομαίος δήλωσε πως οι Έλληνες της Πόλης αντιμετωπίζονται ως πολίτες δεύτερης κατηγορίας, ότι το Πατριαρχείο



δεν πρόκειται να εγκαταλείψει τα εδάφη όπου ιδρύθηκε ενώ σε ερώτηση του δημοσιογράφου "εάν αισθάνεστε σα να έχετε σταυρωθεί" απάντησε "ναι, πράγματι".

Αυτή η θετική απάντηση του Οικουμενικού Πατριάρχη προκάλεσε την αντίδραση του Τούρκου υπουργού Εξωτερικών Αχμέτ Νταβούτογλου, ο οποίος είπε πως θέλει να πιστεύει ότι τα λόγια αυτά "ειπώθηκαν εκ παραδρομής".

"Όταν η απογοήτευση ενός τέτοιου ηγέτη αποτυπώνεται με τόσο ξεκάθαρο τρόπο, όσο στη συνέντευξη, αποσπάσματα της οποίας είδαμε, είναι χρέος όλων και κυρίως αυτών που φέρουν την ευθύνη για την κατάσταση που αντιμετωπίζει το Οικουμενικό Πατριαρχείο και η ελληνική μειονότητα, να τον ακούσουν με προσοχή", αναφέρει μεταξύ άλλων στην ανακοίνωσή του ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών Γρηγόρης Δελαβέκουρας.

«Η κυβέρνηση του κ. Παπανδρέου οφείλει να λάβει σοβαρά υπ' όψιν της την κραυγή αγωνίας του Οικουμενικού Πατριάρχη Βαρθολομαίου. Η Τουρκία, πέραν των άλλων, πρέπει να αντιληφθεί ότι τέτοιου είδους συμπεριφορές του Τουρκικού Κράτους, απέναντι στον Οικουμενικό Πατριάρχη, ενισχύουν στην Ευρωπαϊκή Ένωση τον σκεπτικισμό και τον προβληματισμό για το κατά πόσον μπορεί να αποτελέσει μέλος της Ευρωπαϊκής οικογένειας" σχολίασε ο εκπρόσωπος της ΝΔ Πάνος Παναγιωτόπουλος.

Η συνέντευξη που προβλήθηκε στις ΗΠΑ την Κυριακή και οι τουρκικές αντιδράσεις κινητοποίησαν την Ομογένεια η οποία ζητεί την προστασία του Οικουμενικού Πατριάρχη με επιστολές της προς τον πρόεδρο Μπαράκ Ομπάμα και τη Γερουσία.hbnews

Related Posts :



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου