powered by Agones.gr (livescore)

Δευτέρα 7 Δεκεμβρίου 2009

ΑΛΛΑΛΟΥΜ ΣΤΗΝ ΑΕΚ!


Στα πρόθυρα του νευρικού κλονισμού βρίσκονται οι φίλαθλοι της ΑΕΚ υστερα από το διαφαινόμενο ναυάγιο αγοράς

από τον ελληνοαμερικανό επιχειρηματία Κοζώνη.Καθώς η πλευρά του Κοζώνη εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία δίνει διορία μέχρι την προσεχή Πέμπτη να του παραδοθεί το σύνολο των μετοχών της ΑΕΚ μαζί με εγγυητικές επιστολές ύψους 15 εκατ. ευρώ, η δε πλευρά του Νίκου Νοτιά απάντησε …με διορία στην διορία που ζήτησε ο κ. Κοζώνης.

Ας δούμε την ανακοίνωση Κοζώνη:

"Με την ολοκλήρωση των συζητήσεων με τον κύριο Νοτιά και τις διαφωνίες που προέκυψαν θα του αποστείλω μέχρι την Τρίτη 8 Δεκεμβρίου 2009 τις δικηγορικές εγγυήσεις που μου ζήτησε, καλύπτοντας έτσι, με όλη την καλή διάθεσή μου, και έναν ειδικό όρο που προέκυψε στη χθεσινή μας κουβέντα, και ο οποίος δεν υπήρχε στο μεταξύ μας προσύμφωνο.

Ωστόσο έπειτα από διαπραγματεύσεις διάρκειας δύο μηνών και όλα όσα έχουν προκύψει αυτό το διάστημα, επειδή δεν δέχομαι επ' ουδενί να διασύρεται το όνομά μου, η οικογένειά μου και η ίδια η ΑΕΚ, θα πρέπει να δώσουμε όλοι μας, επιτέλους, όλοι μας ένα τέλος για πάψει επιτέλους να ταλαιπωρείται και ο κόσμος της ομάδας.

Για πρώτη φορά θα δώσω στη δημοσιότητα την πρόταση που απέστειλα με email στους κκ Νοτιά και Θανόπουλο και η οποία είναι η εξής:

Επειδή η ΑΕΚ βρίσκεται σε τραγική θέση και υπάρχουν ληξιπρόθεσμες οικονομικές υποχρεώσεις που απειλούν άμεσα το ποδοσφαιρικό τμήμα (και όχι μόνο) με διάλυση, αποφάσισα να κάνω την τελική μου πρόταση η οποία είναι οριστική και αδιαπραγμάτευτη:

Καλώ, λοιπόν, όλους τους μετόχους (ενεργούς και μη) να μου παραδώσουν ΤΩΡΑ την ΠΑΕ ΑΕΚ δίχως κανέναν οικονομικό έλεγχο, ο οποίος θα μας κοστίσει σε πολύτιμο χρόνο, με τους εξής απλούς και κατανοητούς, για όλο τον κόσμο, όρους.

1. Αναλαμβάνω τα χρέη της ΠΑΕ ΑΕΚ μέχρι του ποσού των 32 εκατομμυρίων ευρώ με απόκλιση 7% ήτοι 34 εκατ. 240.000 ευρώ. Και αρχίζω να πληρώνω τις υποχρεώσεις της ομάδας ασκώντας διοίκηση από την Πέμπτη το πρωί.

2. Καλώ όλους τους μετόχους που ανεπλάκησαν στην ΠΑΕ ΑΕΚ από το 2004 μέχρι και σήμερα να μου προσκομίσουν εγγυητικές επιστολές ύψους 15 εκατομμυρίων ευρώ (το νούμερο δεν είναι τυχαίο, πηγάζει μέσα από τον τελευταίο ισολογισμό) το ποσοστό που αναλογεί στον καθέναν τους.

3. Ζητάω να ξεκινήσουμε όλοι πλέον από κοινού, οικονομικό και διαχειριστικό έλεγχο και στο πέρας αυτού αν επιβεβαιωθεί ότι το συνολικό χρέος είναι λιγότερο από 34,2 εκατ. ευρω θα πληρώσω τη διαφορά σε όλους τους μετόχους. Αν όμως το χρέος υπερβεί το συγκεκριμένο ποσό θα εκπέσουν ισομερώς οι εγγυητικές των μετοχών στο ποσοστό που αναλογεί στον καθένα.

4. Ζητάω να παραδοθεί στην ΠΑΕ ΑΕΚ το έμβλημα της ομάδας το οποίο και εκμεταλλεύεται η EMPIRE A.E. προκειμένου να πάψει να έχει η ΠΑΕ βάρη και υποχρεώσεις απέναντι σε αυτή την εταιρεία. Σε διαφορετική περίπτωση στις 31 Δεκεμβρίου 2009 θα πρέπει να έχει κλείσει προκειμένου να ξεκινήσει από 1-1-2010 η εκμετάλευση του σήματος από τις ΠΑΕ ΑΕΚ, Ερασιτεχνική ΑΕΚ και ΚΑΕ ΑΕΚ από μία νέα εταιρεία.

Αυτή είναι η τελική πρότασή μου και ισχύει μέχρι την Πέμπτη 10 Δεκεμβρίου 2009. Πιστεύω ότι έφτασε η ώρα να αποδείξουμε πράγματα ο καθένας από την πλευρά του. Εγώ, για το αν είμαι ένας αναξιόπιστος και μικρού βεληνεκούς επιχειρηματίας και οι μέτοχοι αν πράγματι θέλουν να μου δώσουν την ΠΑΕ ΑΕΚ ή αν έχουν κάποιο άλλο πλάνο στο μυαλό τους, για το μέλλον της αγαπημένης μας ομάδας.

Με εκτίμηση Χαράλαμπος Κοζώνης"


Και η απάντηση της ΑΕΚ (...και το χαος συνεχίζεται!)

"Συναντηθήκαμε χθες με τον κ. Κοζώνη στην Φλόριντα. Ο κ. Κοζώνης δεν προσκόμισε το τραπεζικό statement όπως απαιτούσε το προσύμφωνο. Αντ' αυτού, προσκόμισε μία συστατική επιστολή από την Bank of Sherwoood Illinois χωρίς να αναφέρονται πουθενά οι καταθέσεις του κ. Κοζώνη. Τονίζω ότι οι πρώτοι που θέλουν τον κ. Κοζώνη να αναλάβει την ΑΕΚ, εάν αποδεδειγμένα έχει την οικονομική επιφάνεια, είναι οι παρόντες μέτοχοι και για αυτό το λόγο με έχουν εξουσιοδοτήσει να δώσουμε τις μετοχές μας χωρίς τίμημα.

Εάν δεν προσκομίσει ο κ. Κοζώνης τις επόμενες επτά ημέρες κανένα αποδεικτικό στοιχείο, θα ψάξουμε για νέους επενδυτές ή για αγοραστή με οικονομική επιφάνεια καθότι οι μέτοχοι μετά την παραίτηση του κ. Νικολαίδη, παρότι δεν επιθυμούσαν να συνεχίσουν στην ΑΕΚ, το έπραξαν από αγάπη προς την ομάδα (βάζοντας μόνο για αυτό το διάστημα πάνω από 10 εκ. ευρώ χωρίς τυμπανοκρουσίες)

Οι λίγοι μέτοχοι που μείναμε θα κάνουμε τα απαραίτητα για τους επόμενους μήνες μέχρι να βρεθεί μία σωστή λύση για την ομάδα και καλούμε τους υπόλοιπους μετόχους να συνεισφέρουν τα μερίδια τους. Καλώ την Ερασιτεχνική να συμπαραταχθεί με τους μόνους ανθρώπους που έχουν βάλει λεφτά στην ΑΕΚ τα τελευταία χρόνια.

Τελειώνοντας, σας ενημερώνω ότι εντός της εβδομάδας βάζουμε ορκωτούς λογιστές στην ΠΑΕ για να πιστοποιήσουν τις πηγές των εσόδων της, τα συνολικά χρήματα που εμείς έχουμε καταβάλει, το που αυτά χρησιμοποιήθηκαν καθώς επίσης και την οικονομική κατάσταση της ομάδας για να γνωρίζουν όλοι ".


Related Posts :



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου