powered by Agones.gr (livescore)

Δευτέρα 14 Δεκεμβρίου 2009

Χωρίς ΚΤΕΟ δεν θα ασφαλίζουν τα ΙΧ


Πάνω από δύο εκατομμύρια ιδιοκτήτες ΙΧ πρέπει να "τρέξουν" στα ΚΤΕΟ μέχρι το τέλος του χρόνου...
Αν δεν το κάνουν, τότε δεν θα μπορούν να ασφαλιστούν.

Πρόκειται για μια νέα νομοθετική ρύθμιση

που ετοιμάζει το υπουργείο Υποδομών και αναμένεται να ψηφιστεί αμέσως μετά τα Χριστούγεννα. Η ρύθμιση θα προβλέπει ότι στο εξής θα απαγορεύεται η ασφάλιση των οχημάτων εκείνων που ενώ θα έπρεπε να έχουν ελεγχθεί από τα ΚΤΕΟ, οι ιδιοκτήτες τους δεν το έχουν κάνει.

Οι ασφαλιστικές εταιρείες προκειμένου να εκδώσουν πλέον ένα καινούργιο ασφαλιστήριο συμβόλαιο, θα ζητούν από τον ιδιοκτήτη του οχήματος το Δελτίο Τεχνικού Ελέγχου από το ΚΤΕΟ.

Υπενθυμίζεται ότι τέτοιο δελτίο πρέπει να διαθέτουν όλα τα οχήματα μετά τη συμπλήρωση τεσσάρων χρόνων από την πρώτη έκδοση της άδειας κυκλοφορίας τους. Στη συνέχεια, το δελτίο ανανεώνεται ανά διετία.

Σε ολόκληρη τη χώρα κυκλοφορούν σήμερα περίπου 4,6 εκατ. οχήματα, τα οποία εμπίπτουν στις διατάξεις περί υποχρεωτικού περιοδικού τεχνικού ελέγχου από τα ΚΤΕΟ. Όμως σύμφωνα με τα στοιχεία των ΚΤΕΟ μόνο το 55% πηγαίνει σε αυτά για έλεγχο.

Το υπόλοιπο 45% αποφεύγει συστηματικά τον τεχνικό έλεγχο. Την τελευταία τριετία, μόνο στους νομούς της Αττικής και της Θεσσαλονίκης υπάρχουν περίπου 1,2 εκατ. οχήματα που δεν έχουν περάσει από τεχνικό έλεγχο, ενώ στην υπόλοιπη χώρα υπολογίζονται σε περίπου 800.000.newsit

Related Posts :



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου