powered by Agones.gr (livescore)

Τετάρτη 9 Δεκεμβρίου 2009

Η ΕΥΡΩΠΗ <<ΠΑΓΩΝΕΙ>> ΣΚΟΠΙΑ ΚΑΙ ΤΟΥΡΚΙΑ


Μπορεί ο Ερντοργάν να σημειώνει διπλωματικές επιτυχίες στις Η.Π.Α να συναντάται με τον Ομπάμα και να κάνει μεγαλόστομες δηλώσεις και υπέρ των Σκοπίων.Τα πράματα όμως (ευτυχώς) δεν είναι τόσο καλά γι¨αυτόν στην Ευρώπη...

Ικανοποίηση σε Αθήνα και Λευκωσία από τα συμπεράσματα του Συμβουλίου Γενικών Υποθέσεων όσον αφορά την Τουρκία. Η ΕΕ διατηρεί «παγωμένα» οκτώ διαπραγματευτικά κεφάλαια με την Τουρκία, επειδή εμμένει να μην ανοίγει τα λιμάνια της στα κυπριακά πλοία.

Ρητή αναφορά γίνεται στην υποχρέωση της Άγκυρας στο σεβασμό των θεμελιωδών δικαιωμάτων καθώς και εκείνων της ελληνικής μειονότητας, ενώ αναφορά γίνεται και στις ευθύνες της για παρεμπόδιση της παράνομης μετανάστευσης και της ζητείται να σεβαστεί τους κανόνες καλής γειτονίας.

Το Συμβούλιο καλεί την Επιτροπή να επαναξιολογήσει την πρόοδο της Τουρκίας στην επόμενη ετήσια έκθεσή της.

Κληθείς να σχολιάσει τις δηλώσεις του πρωθυπουργού της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, περί μουσουλμανικής μειονότητας στην Ελλάδα, ο υφυπουργός Εξωτερικών, Δημήτρης Δρούτσας υπογράμμισε ότι η θέση της κυβέρνησης είναι καθαρή: «Δεν συζητούμε θέματα μουσουλμανικής μειονότητας, άρα θέματα Ελλήνων πολιτών. Η Τουρκία μπορεί να λέει ό,τι θέλει». Σε αυτό το θέμα είμαστε κάθετοι, πρόσθεσε.

Αναφορικά με τα Σκόπια, το Συμβουλίου Γενικών Υποθέσεων που παραπέμπουν στην επόμενη, ισπανική, προεδρία της ΕΕ το ζήτημα για τον ορισμό ημερομηνίας έναρξης ενταξιακών διαπραγματεύσεων με την ΠΓΔΜ.

Απογοήτευση και οργή στα Σκόπια. Μιλώντας από τις Βρυξέλλες ο πρωθυπουργός της ΠΓΔΜ, Νίκολα Γκρούεφσκι και ο υπουργός Εξωτερικών, Αντόνιο Μιλόσοσκι, υπέδειξαν την Ελλάδα ως υπεύθυνη, λέγοντας ότι «επέλεξε να χρησιμοποιήσει το επιχείρημα της ισχύος, κάτι που δεν αποτελεί έκπληξη».πηγή

Related Posts :



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου