powered by Agones.gr (livescore)

Παρασκευή 11 Δεκεμβρίου 2009

Μικτό εκλογικό σύστημα ετοιμάζει η κυβέρνηση


Στην καθιέρωση μικτού εκλογικού συστήματος που θα αποτελεί παραλλαγή του γερμανικού και θα συνδυάζει μονοεδρικές με ευρείες πολυεδρικές περιφέρειες προσανατολίζεται η κυβέρνηση.
Τα βασικά χαρακτηριστικά του νέου εκλογικού νόμου



σκιαγράφησε απόψε ο υπουργός Εσωτερικών Γιάννης Ραγκούσης μιλώντας σε εκδήλωση που οργάνωσε ο ΟΠΕΚ παρουσία βουλευτών, εκπροσώπων της πανεπιστημιακής κοινότητας και του πρώην πρωθυπουργού Κώστα Σημίτη. Η αυτονομία της πολιτικής και του πολιτικού συστήματος είναι η βασική στόχευση του νέου εκλογικού συστήματος, σύμφωνα με τον κ. Ραγκούση, ο οποίος ταυτόχρονα επισήμανε ότι αναβαθμίζεται ο ρόλος του βουλευτή και δίδεται ένα αποφασιστικό χτύπημα στη διαμεσολάβηση των μηχανισμών, στις πολυδάπανες εκστρατείες και το μαύρο πολιτικό χρήμα.
Επίσης, ο υπουργός προανήγγειλε την σύνταξη σχεδίου νόμου για τα οικονομικά των κομμάτων, το οποίο θα προβλέπει πλήρη ονομαστικοποίηση των εσόδων και διακίνηση μέσω τραπεζικών λογαριασμών, καθώς και αυστηρότερο έλεγχο και ανασύνθεση της επιτροπής ελέγχου για το πόθεν έσχες των βουλευτών..

Related Posts :



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου