powered by Agones.gr (livescore)

Πέμπτη 31 Δεκεμβρίου 2009

<<ΕΦΥΓΕ>> Ο ΝΙΚΟΣ ΚΑΚΑΟΥΝΑΚΗΣ


"Εφυγε" απο τη ζωή το βράδυ της Τετάρτης, σε ηλικία 73 ετών, ο δημοσιογράφος Νίκος Κακαουνάκης, ο οποίος νοσηλευόταν επί ημέρες με πρόβλημα υγείας.



Ο Νίκος Κακαουνάκης είχε υποβληθεί προ ημερών σε εγχείρηση για να αφαιρεθεί πολύποδας στο έντερο, ένα χειρουργείο που αρχικά είχε θεωρηθεί ως επέμβαση ρουτίνας, ωστόσο στη συνέχεια η υγεία του παρουσίασε επιπλοκές. Τις τελευταίες ώρες ο δημοσιογράφος παρουσίασε νεφρική, ηπατική και αναπνευστική ανεπάρκεια με αποτέλεσμα να δίνει μάχη για τη ζωή του.

Η ραγδαία επιδείνωση της υγείας του έπειτα από μία επέμβαση ρουτίνας στον Ευαγγελισμό έκανε τους οικείους του να μιλούν για ιατρικά λάθη και αναγκάστηκαν τελικά να τον μεταφέρουν σε ιδιωτική κλινική, όπου και τελικά εξέπνευσε.

Απο την πλευρά τους οι θεράποντες ιατροί του Νίκου κακαουνάκη στον Ευαγγελισμό απαντούν οτι δεν έγινε απολύτως κανένα λάθος.

O Νίκος Κακαουνάκης γεννήθηκε το 1938 στην Πολυρρηνία Κισσάμου της Κρήτης. Έχασε τον πατέρα του νωρίς και χρειάστηκε να κάνει διάφορες δουλειές από μικρή ηλικία. Ήταν απόφοιτος του Εκκλησιαστικού Λυκείου. Στη συνέχεια εργάστηκε στο πολιτικό γραφείο του βουλευτή Χανίων και υπουργού της Ένωσης Κέντρου Πολυχρόνη Πολυχρόνιδη.

Το 1964 γνωρίστηκε τυχαία με τον αείμνηστο Χρήστο Λαμπράκη, χάρη στον οποίο βρέθηκε στο Βήμα, όπου εργάστηκε ως ελεύθερος ρεπόρτερ, αλλά και καλύπτοντας το δικαστικό ρεπορτάζ. Συμμετείχε στον αντιδικτατορικό αγώνα ενεργά αλλά και με την δημοσιογραφική του πένα.

Το 1978 ξεκίνησε να εργάζεται στα ΝΕΑ ως προϊστάμενος πλέον του ελεύθερου ρεπορτάζ, ενώ υπήρξε συνεργάτης και στο περιοδικό Αντί.

Από το 1989 ξεκίνησε να εργάζεται στο ενημερωτικό ραδιόφωνο. Παρουσίαζε την εκπομπή "Μια στο καρφί και μια στο πέταλο", η οποία μεταδιδόταν για αρκετά χρόνια από τον Sky και αργότερα από τον Flash. Συνεργαζόταν επίσης με τα μεγαλύτερα τηλεοπτικά κανάλια, όπως το Mega, τον Alpha και το Alter.

Από τη δεκαετία του 80 ασχολήθηκε με την έντυπη δημοσιογραφία ως εκδότης. Ξεκίνησε εκδίδοντας το Καλάμι (1986) και αργότερα (2000) την εφημερίδα Καρφί. Είχε γράψει τα βιβλία "2650 μερόνυχτα συνωμοσίας" και "Οι μεγάλες δίκες στην Ελλάδα".

Ήταν παντρεμένος και αφήνει πίσω του δύο κόρες, την Μαριάννα - επίσης δημοσιογράφο - και την μουσικό παραγωγό Δήμητρα, συνεργάτη του Flash 96, καθώς και εγγόνια.
Η χειμαρρώδης παρουσία του δεν έλειψε και απο τα τηλεοπτικά παράθυρα, καθώς ο Νίκος Κακαουνάκης ήταν σχολιαστής σε δελτία ειδήσεων, ενώ ήταν και άνθρωπος που ανέλαβε να εκτοξεύσει στα ύψη τη θεαματικότητα της πρωϊνής ζώνης του Mega, με την εκπομπή "Κοινωνία Ωρα 8".

Related Posts :



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου