powered by Agones.gr (livescore)

Παρασκευή 4 Δεκεμβρίου 2009

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΕΝ ΟΨΕΙ ΤΗΣ ΘΛΙΒΕΡΗΣ ΕΠΕΤΕΙΟΥ


Ένας χρόνος συμπληρώνεται την Κυριακή από τη δολοφονία πέρυσι στα Εξάρχεια του 15χρονου Αλέξη Γρηγορόπουλου, ενώ οι φοιτητικοί σύλλογοι ετοιμάζονται για συλλαλητήρια στο κέντρο της Αθήνας, εκτός της Κυριακής, τη Δευτέρα και την Πέμπτη, την ώρα που περίπου 30 πανεπιστημιακές σχολές σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Πάτρα και Κρήτη τελούν υπό κατάληψη. Παράλληλα, και η ΟΛΜΕ έχει εξαγγείλει τρίωρη στάση εργασίας τη Δευτέρα.






Μάλιστα, ο αριθμός των υπό κατάληψη σχολών είναι πιθανόν να αυξηθεί, αφού οι φοιτητικοί σύλλογοι που δεν έχουν επιβεβαιώσει ακόμη τη συμμετοχή τους σε συλλαλητήρια, συνεδριάζουν την Παρασκευή για να αποφασίσουν υπέρ ή κατά.

Συγκεκριμένα, στην Αθήνα υπό κατάληψη παραμένουν η Ιατρική Σχολή, το Παιδαγωγικό Τμήμα Δημοτικής Εκπαίδευσης, το Μαθηματικό, το Φυσικό, το τμήμα Πληροφορικής, η Σχολή Καλών Τεχνών. Επίσης κλειστά είναι τέσσερα τμήματα του Πολυτεχνείου, πέντε στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας, τρία στο Αριστοτέλειο και η Αρχιτεκτονική στην Πάτρα.

Εκτός των πανεπιστημιακών σχολών, υπό κατάληψη τελούν και περίπου 400 σχολικές μονάδες σε ολόκληρη τη χώρα.

Αναφερόμενος στην επέτειο της δολοφονίας του Αλέξη, ο Γιώργος Παπανδρέου ζήτησε, μιλώντας στο υπουργικό συμβούλιο, την καταδίκη κάθε μορφής βίας, τόσο κρατικής όσο και ατομικής. «Πρέπει να διαφυλάξουμε τους θεσμούς και να τιμήσουμε τη μνήμη ενός παιδιού με ένα μήνυμα κατά της βίας», υπογράμμισε ο πρωθυπουργός.ΑΝΤ1

Related Posts :



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου