powered by Agones.gr (livescore)

Τετάρτη 10 Μαρτίου 2010

ΕΚΛΕΙΣΑΝ ΤΟ GAMATO.INFO


Eκλεισαν ένα από τα μεγαλύτερα ελληνικά torrent site 11 διαχειριστές μεταξύ των οποίων ήταν ζαχαροπλάστης,μουσικός, στρατιωτικός.Οι συλλήψεις έγιναν στην Αθήνα,Λάρισα,Θεσσαλονίκη και Πέλλα.Οι εταιρείες υπολογίζουν ότι
σε περίοδο 7 χρόνων έχασαν 1 δις ευρω.Σύμφωνα με την αστυνομία:


¨Στο Τμήμα Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος Αθηνών προσήλθε εκπρόσωπος της εταιρίας προστασίας οπτικοακουστικών έργων «Ε.Π.Ο.E.» και υπέβαλλε μήνυση, κατά των διαχειριστών ιστοσελίδας οι οποίοι από κοινού εκτός των άλλων ανέβαζαν (upload) και στην συνέχεια διαμοίραζαν χωρίς την προηγούμενη έγκριση των αρμόδιων εταιρειών, παράνομο ψηφιακό υλικό (τραγούδια, ταινίες και παιχνίδια) στην ιστοσελίδα www.gamato.info την οποία και είχαν την δυνατότητα να τροποποιούν και να υποστηρίζουν τεχνικά.

Κατόπιν των ανωτέρω και μετά από ψηφιακή ανάλυση των καταγγελλομένων κλιμάκια Αστυνομικών του Τμήματος Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος Αθηνών και Θεσ/νίκης την 9-3-2010 πραγματοποίησαν ταυτόχρονα με Εισαγγελικούς λειτουργούς κατ’ οίκον έρευνες όπου διαπιστώθηκε ότι οι συλληφθέντες συνδέονταν στην ιστοσελίδα www.gamato.info είτε ως διαχειριστές (MODERATOR) και προέβαιναν στον διαμοιρασμό ψηφιακών αρχείων (τραγούδια, ταινίες, παιχνίδια) είτε ως επίσημα μέλη (VIP member) και προέβαιναν εξίσου στο διαμοιρασμό ψηφιακών αρχείων (τραγούδια, ταινίες, παιχνίδια).

Παράλληλα μέσω της Διεθνούς Αστυνομικής Συνεργασίας ΙΝΤΕΡΠΟΛ ενημερώθηκαν οι αρμόδιες Αρχές Ευρωπαϊκής χώρας για τις δικές τους ενέργειες καθόσον δύο εκ των κατηγορουμένων διαμένουν στην αλλοδαπή.

Η εν λόγω ιστοσελίδα είχε 850.000 μέλη και δεχόταν καθημερινά 16.000.000 επισκέψεις όπου ήταν το δημοφιλέστερο Ελληνικό site παράνομου διαμοιρασμού Κινηματογραφικών Ταινιών ,Μουσικών κομματιών, Λογισμικού, Παιχνιδιών κ.α. με αποτέλεσμα να υπάρχει μεγάλη οικονομική ζημιά στις εταιρείες εμπορίας αυτών παράλληλα με την φοροδιαφυγή.

Από τις διενεργηθείσες έρευνες, κατασχέθηκαν συνολικά είκοσι επτά (29) σκληροί δίσκοι, εκ των οποίων οι δύο (2) εξωτερικοί, πέντε (5) φορητοί υπολογιστές, εξακόσιοι τέσσερις (604) οπτικοί ψηφιακοί δίσκοι.

Σύμφωνα με μελέτη που εκπονήθηκε από διεθνή εταιρεία ερευνών παρ’ όλο που πραγματοποιείται σημαντική πρόοδος στην καταπολέμηση της πειρατείας στη χώρα μας, αυτή τη στιγμή η Ελλάδα βρίσκεται στην τρίτη θέση μεταξύ των ευρωπαϊκών χωρών με το υψηλότερο ποσοστό πειρατείας, με 57%, ενώ τις άλλες δύο θέσεις καταλαμβάνουν η Βουλγαρία (68%) και η Ρουμανία (66%).

Η λιανική αξία μόνο για παράνομο λογισμικού –που αντιπροσωπεύει το απολεσθέν εισόδημα για την παγκόσμια βιομηχανία λογισμικού- ξεπέρασε το όριο των $50 δισ. για πρώτη φορά το 2009.

Με εξαίρεση τις απώλειες από τις ισοτιμίες, οι οικονομικές απώλειες για την Ελλάδα ανέρχονται σε €171 εκατομμύρια μόνο για παράνομο λογισμικό ενώ αν προσθέσουμε και τα Πνευματικά δικαιώματα από τις Κινηματογραφικές ταινίες ,μουσικά τραγούδια, παιχνίδια κ.α συνολικά οι απώλειες τα τελευταία 7 έτη σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις των εταιρειών πλησιάζουν το 1 δις ευρώ, το οποίο μεταφράζεται σε λιγότερες θέσεις εργασίας και μειωμένη ανταγωνιστικότητα για τον εγχώριο κλάδο της Πληροφορικής, μουσικής και θεαμάτων.

Την εποπτεία όλων των ερευνών είχε ο Προϊστάμενος της Εισαγγελίας Αθηνών κ. Σακελλάκος Ιωάννης παράλληλα με την αρμόδια Εισαγγελέα για την Δίωξη των Ηλεκτρονικών Εγκλημάτων κ. Ράικου Ελένη. Οι συλληφθέντες μαζί με τις σχηματισθείσες δικογραφίες οδηγήθηκαν στους κατά τόπους αρμοδίους Εισαγγελείς".

Related Posts :



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου