powered by Agones.gr (livescore)

Δευτέρα 22 Μαρτίου 2010

Στη «φάκα» ανώτεροι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ για ναρκωτικά


Μια σοβαρή υπόθεση διαφθοράς συγκλονίζει την Αστυνομία, καθώς πιάστηκαν στη Θεσσαλονίκη ανώτεροι αξιωματικοί για εμπόριο ναρκωτικών. Οι αστυνομικοί τέθηκαν άμεσα σε διαθεσιμότητα με απόφαση του αρχηγείου της ΕΛ.ΑΣ ενώ διατάχθηκε σε βάρος τους η διενέργεια Ένορκης Διοικητικής Εξέτασης.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με ανακοίνωση από το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, δύο


αστυνομικοί και ένας υπάλληλος ΝΠΙΔ συνελήφθησαν για παραβάσεις του νόμου περί Ναρκωτικών, κυκλοφορία παραχαραγμένων νομισμάτων και παράβαση καθήκοντος.

Συγκεκριμένα, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Εσωτερικών Υποθέσεων Βορείου Ελλάδος, συνελήφθησαν την Κυριακή (21/03) δύο αξιωματικοί του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Ανατολικής Θεσσαλονίκης και ένας 43χρονος υπάλληλος, για παραβάσεις του Νόμου περί Ναρκωτικών, κυκλοφορία παραχαραγμένων νομισμάτων και παράβαση καθήκοντος.

Στην Υποδιεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων Βορείου Ελλάδος περιήλθαν πληροφορίες, ότι δύο αξιωματικοί της Υποδιεύθυνσης Δίωξης Ναρκωτικών Θεσσαλονίκης, διέθεταν ποσότητα από κατασχεθείσες ναρκωτικές ουσίες υποθέσεων που χειρίζονταν σε πληροφοριοδότες τους, με αντάλλαγμα την παροχή πληροφοριών για διακινητές ναρκωτικών ουσιών.

Από την έρευνα που διενεργήθηκε, στο πλαίσιο προκαταρκτικής εξέτασης που παραγγέλθηκε από τον εποπτεύοντα Εισαγγελέα Εφετών Θεσσαλονίκης, προέκυψαν τα ακόλουθα:

- Διαπιστώθηκε ότι υπαστυνόμος του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Ανατολικής Θεσσαλονίκης, είχε συχνή τηλεφωνική επικοινωνία με 43χρονο ημεδαπό χρήστη εξαρτησιογόνων ουσιών, μόνιμο υπάλληλο εταιρείας.

-Την 20-03-2010 από το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών Ανατολικής Θεσσαλονίκης, κατόπιν πληροφοριών που διέθεσε ο προαναφερόμενος 43χρονος ημεδαπός, συνελήφθη 36χρονος αλλοδαπός, στην κατοχή του οποίου βρέθηκε ποσότητα κοκαΐνης.

-Την ίδια μέρα, προσήλθε ο 43χρονος στο Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών Ανατολικής Θεσσαλονίκης και παρέλαβε από τον προαναφερόμενο υπαστυνόμο ποσότητα κοκαΐνης, μέρος της κατασχεθείσας ναρκωτικής ουσίας, ως αντάλλαγμα των παρεχόμενων πληροφοριών.

-Ακολούθως τέθηκε σε διακριτική παρακολούθηση από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Εσωτερικών Υποθέσεων Βορείου Ελλάδος και προσαχθείς στην εν λόγω Υπηρεσία, υπέδειξε σημείο εντός του χώρου της Διεθνής Έκθεσης Θεσσαλονίκης που είχε αποκρύψει ποσότητα κοκαΐνης βάρους 36,9 γραμμαρίων, την οποία του είχε προμηθεύσει ο προαναφερόμενος Αξιωματικός.

Στο πλαίσιο της προανακριτικής έρευνας που επακολούθησε, βρέθηκε και κατασχέθηκε στο γραφείο του προϊσταμένου αξιωματικού, αστυνομικού υποδιευθυντή στο βαθμό, ποσότητα ηρωίνης και ένα εμφανώς πλαστό χαρτονόμισμα των 200 ευρώ, για τα οποία δεν είχαν γίνει οι απαραίτητες δικονομικές ενέργειες (σχηματισμός δικογραφίας, κατάσχεση πειστηρίων κ.λ.π.).

Οι δύο αξιωματικοί, καθώς και ο ιδιώτης υπάλληλος, που συνελήφθησαν στο πλαίσιο του αυτοφώρου, θα οδηγηθούν στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης. ant1online

Related Posts :



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου