powered by Agones.gr (livescore)

Τρίτη 9 Μαρτίου 2010

ΠΟΥ ΚΡΥΒΕΤΑΙ ΤΟ AIDS;


Ο ιός του AIDS μπορεί να κρυφτεί στον μυελό των οστών, αποφεύγοντας έτσι τα φάρμακα, και στη συνέχεια μπορεί να "αφυπνιστεί" και να προκαλέσει επιδείνωση

της ασθένειας, σύμφωνα με μια νέα αμερικανική επιστημονική έρευνα, που αναδεικνύει έναν ακόμα λόγο γιατί είναι δύσκολη η καταπολέμηση του ιού, αλλά και η οποία μπορεί να ανοίξει το δρόμο για πιο αποτελεσματική φαρμακευτική αγωγή στο μέλλον.
Η ανακάλυψη της "κρυψώνας" χαιρετίστηκε σαν ένα πρώτο σημαντικό βήμα, όμως τονίστηκε ότι θα χρειαστούν πολλά ακόμα χρόνια ερευνών. Οι επιστήμονες του πανεπιστημίου του Μίσιγκαν (στο Αν Άρμπορ), υπό την κυτταρική βιολόγο-ιολόγο δρα Κάθλιν Κόλινς, ανακάλυψαν ότι ο ιός μπορεί να μολύνει τα κύτταρα του μυελού των οστών, που τελικά μετατρέπονται σε λευκοκύτταρα (λευκά αιμοσφαίρια) του αίματος, δηλαδή στα "όπλα" του ανοσοποιητικού συστήματος. Η έρευνα παρουσιάστηκε στο περιοδικό "Nature Medicine", σύμφωνα με τα "Nature" και "Science". Ο ιός παραμένει "εν υπνώσει", ώσπου τα κύτταρα του μυελού των οστών να μετατραπούν σε κύτταρα του αίματος, οπότε ενεργοποιείται ξανά και προκαλεί νέα μόλυνση. Ο ιός καταστρέφει τα νέα κύτταρα του αίματος και στη συνέχεια επεκτείνεται για να πλήξει και άλλα κύτταρα.


Related Posts :



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου