powered by Agones.gr (livescore)

Πέμπτη 11 Φεβρουαρίου 2010

ΑΣΠΙΣ ΠΡΟΝΟΙΑ ΤΙ ΓΙΝΕΤΑΙ;



Πέντε μήνες μετά το λουκέτο στην ΑΣΠΙΣ ΠΡΟΝΟΙΑ, οι 250.000 ασφαλισμένοι της εταιρείας παραμένουν στον αέρα και περιμένουν μία απάντηση από το υπουργείο Οικονομικών, το οποίο πριν τα Χριστούγεννα είχε δεσμευτεί για ένα βιώσιμο σχέδιο που θα κάλυπτε τις ανάγκες τους.



Το ευαίσθητο αυτό θέμα της "ΑΣΠΙΣ" άνοιξε η εκπομπή της τηλεόρασης του ΣΚΑΪ "ΣΚΑΪ Θέμα", η οποία έριξε φως σε όλες τις πτυχές της υπόθεσης, σε μια προσπάθεια να λυθεί ο γρίφος για την κάλυψη των πελατών της ασφαλιστικής εταιρίας.

Μιλώντας στην εκπομπή, ο πρόεδρος της Ένωσης Ασφαλιστών Δούκας Παλαιολόγος, τόνισε ότι "οι ασφαλισμένοι δεν πρέπει να παραμείνουν ακάλυπτοι. Πρέπει να τελειώνει το θέμα του λογαριασμού και να δοθεί λύση. Να βρεθεί ισορροπία μεταξύ πρόνοιας και δικαιοσύνης έναντι των επενδυτών".

Από την πλευρά του, ο δικηγόρος των ασφαλισμένων Γιάννης Μαρκουλάκος σημείωσε ότι η Πολιτεία θα πρέπει να ελέγχει αν εκείνοι που έχει ορίσει να ελέγχουν τις ασφαλιστικές εταιρίες κάνουν καλά τη δουλεία τους και πρόσθεσε ότι σε αυτή την υπόθεση "δεν πρέπει να βλέπουμε μόνο τον κ. Ψωμιάδη αλλά και το τί κρύβεται από πίσω".

Ο Νίκος Κεχαγιάογλου, μέλος της Επιτροπής Αγώνα Διαμεσολαβούντων της ΑΣΠΙΣ ΠΡΟΝΟΙΑ, επισήμανε ότι περίπου ένα χρόνο πριν το λουκέτο άρχισε να διαφαίνεται ότι υπάρχει σοβαρό πρόβλημα στην "ΑΣΠΙΣ" και πρότεινε ότι από εδώ και πέρα το υπουργείο πρέπει να ξεκαθαρίσει τί θα κάνει η Πολιτεία για να διασφαλίσει τους ασφαλισμένους, όχι μόνο της ΑΣΠΙΣ, αλλά και όλων των ασφαλιστικών εταιριών.

Αξίζει να σημειωθεί ότι τόσο ο κ. Ψωμιάδης, όσο και ο υφυπουργός Οικονομικών Φίλιππος Σαχινίδης και ο κ. Πέτσας, πρόεδρος της Επιτροπής Εποπτείας Ιδιωτικής Ασφάλισης, δεν έδωσαν καμία απάντηση στις επανειλημμένες προσκλήσεις των συντελεστών της εκπομπής να συμμετέχουν την συζήτηση.
«Να διωχθεί ο Παύλος Ψωμιάδης»

«Ο κ. Ψωμιάδης φέρει τεράστια ευθύνη για την κατάληξη της Ασπίδος και πρέπει να διωχθεί» υπογράμμισε την Τρίτη μιλώντας στο ΣΚΑΪ ο Άγγελος Σακκάς μέλος της επιτροπής των εργαζομένων της εταιρείας.

Οι 700 εργαζομένοι στην ΑΣΠΙΣ ΠΡΟΝΟΙΑ και τις θυγατρικές της διεκδικούν την άμεση καταβολή των δεδουλευμένων και των αποζημιώσεών τους πρόσθεσε ο κ. Σακκάς, αναφέροντας ότι προς την κατεύθυνση αυτή έχουν γίνει ήδη επαφές με τον επόπτη διαχείρισης και με τον επόπτη χαρτοφυλακίου της.

«Ξέραμε τα προβλήματα της Ασπίδος, ήμασταν απλήρωτοι για 3 μήνες, αλλά δεν μπορούσαμε να κλείσουμε την εταιρεία από μόνοι μας ήταν το σπίτι μας» σημείωσε.

«Γίνεται πλιάτσικο στην παραγωγή της εταιρείας αλλά οι εργαζόμενοι της δεν αξιοποιούνται σε άλλες εταιρείες παρά τις υποσχέσεις» πρόσθεσε ο κ. Σακκάς.σκαι

Related Posts :



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου