powered by Agones.gr (livescore)

Πέμπτη 4 Φεβρουαρίου 2010

ΠΟΥ ΠΑΡΑΜΕΝΟΥΝ ΤΑ ΜΠΛΟΚΑ


Σταθεροί στα μπλόκα τους παραμένουν οι αγρότες καθώς διανύουμε την Τρίτη εβδομάδα των αγροτικών κινητοποιήσεων, ενώ η Κατερίνα Μπατζελή απέκλεισε για μία ακόμη φορά το ενδεχόμενο ενίσχυσης των αγροτών από εθνικούς πόρους, μιλώντας από το βήμα της έκθεσης Agrotica στη Θεσσαλονίκη ,επισημαίνοντας παράλληλα ότι χρειάζονται ριζικές αλλαγές και ανατροπές. Σε έξι σημεία της εθνικής Αθηνών-Θεσσαλονίκης

στη Στερεά Ελλάδα και στους κόμβους Νίκαιας και Μικροθηβών στη Θεσσαλία, καθώς και στους κόμβους των Κερδυλλίων και της Χρυσούπολης στην Εγνατία, ωστόσο, από χθες βράδυ, έχουν ανοίξει οι συνοριακοί σταθμοί της Βόρειας Ελλάδας εκτός του Προμαχώνα, ο οποίος παραμένει κλειστός από τις τρεις τα ξημερώματα για όλα τα οχήματα Οι αγρότες είχαν ανοίξει αργά το βράδυ, για λίγες ώρες, τα σύνορα με σκοπό να απεγκλωβιστούν οι αποκλεισμένοι οδηγοί των ΙΧ επιβατικών οχημάτων και των φορτηγών που βρίσκονταν στο μεθοριακό σταθμό από την περασμένη Κυριακή. Κλειστή εξάλλου είναι και η εθνική οδός Αθηνών-Πατρών, στο Μεγανίτι Αιγίου.

Στο οδικό δίκτυο περιφερειακά της Θεσσαλονίκης παραμένουν συγκεντρωμένα τα τρακτέρ των αγροτών του νομού χωρίς ωστόσο να προκαλούν πρόβλημα στην κίνηση των οχημάτων. Η πρόσβαση των οχημάτων γινόταν ομαλά ολόκληρη τη νύχτα στα «Πράσινα Φανάρια», στον κόμβο της Χαλκηδόνας, στα διόδια των Μαλγάρων αλλά και στη γέφυρα της Θέρμης. Ανοιχτός και ο κόμβος της Τρίγλιας, στη Χαλκιδική.

Οι αγρότες του νομού Σερρών παρέμειναν στη διάρκεια της νύχτας στον κόμβο των Κερδυλλίων, αποκλείοντας την Εγνατία Οδό, ενώ ο συνοριακός σταθμός του Προμαχώνα έκλεισε από τις 3 τα ξημερώματα, για όλα τα οχήματα. Οι αγρότες προχωρούν σε σταδιακούς αποκλεισμούς της κίνησης των οχημάτων, στον κόμβο του Στρυμονικού στην εθνική Σερρών-Θεσσαλονίκης, στη διάρκεια της ημέρας. Ανοιχτός είναι ο κόμβος της Αμφίπολης.

Ανοιχτός στη διάρκεια της νύχτας ήταν και ο συνοριακός σταθμός της Δοϊράνης, ενώ ομαλά γίνεται η πρόσβαση των οχημάτων στο τελωνείο των Ευζώνων στο νομό Κιλκίς. Ανοιχτές είναι οι προσβάσεις των οχημάτων προς τους συνοριακούς σταθμούς της Νίκης και της Κρυσταλλοπηγής, στο νομό της Φλώρινας.

Οι αγρότες της Θεσσαλίας κρατούν εξακολουθούν να κρατούν αποκλεισμένη την εθνική οδό Αθηνών – Θεσσαλονίκης με τα μπλόκα στους οδικούς κόμβους της Νίκαιας και των Μικροθηβών, ενώ η διέλευση των οχημάτων γίνεται κανονικά από τον Τύρναβο και την Ελασσόνα.

Ομαλά λειτουργεί τα τελωνείο του Ορμενίου στο νομό του Έβρου, καθώς τα τρακτέρ των αγροτών παραμένουν δεξιά και αριστερά του δρόμου, χωρίς να εμποδίζουν την κίνηση των οχημάτων. Οι αγρότες είχαν κλείσει την οδική πρόσβαση στο τελωνείο χθες Τετάρτη μέχρι τα μεσάνυχτα, ενώ από τότε, η κίνηση όλων των οχημάτων προς το τελωνείο διεξάγεται κανονικά. Ανοιχτός για όλα τα οχήματα ήταν στη διάρκεια της νύχτας, ο συνοριακός σταθμός της Εξοχής, στο νομό της Δράμας.

Στο νομό των Γρεβενών 40 τρακτέρ παραμένουν στον κόμβο της Εγνατίας, ενώ τρακτέρ έχουν συγκεντρωθεί και στη γέφυρα των Σερβίων, στην Κοζάνη, χωρίς να δημιουργούν πρόβλημα στην κυκλοφορία των οχημάτων.Νετ

Related Posts :



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου