powered by Agones.gr (livescore)

Τετάρτη 10 Φεβρουαρίου 2010

Σαρωτικές αλλαγές σε φορολογία και εισοδηματική πολιτική


Ριζικές αλλαγές για την εισοδηματική πολιτική και το σύστημα φορολόγησης ανακοίνωσε την Τρίτη η κυβέρνηση, καθιερώνοντας οκτώ κλιμάκια στη νέα ενιαία φορολογική κλίμακα και αφορολόγητο όριο στα


12.000 ευρώ.

Συγκεκριμένα, το νέο φορολογικό σύστημα προβλέπει ελαφρύνσεις για εισοδήματα μέχρι 40.000 ευρώ και επιβαρύνσεις για τα μεγαλύτερα. Ο χαμηλότερος συντελεστής διαμορφώνεται στο 18%, ενώ ο υψηλότερος, ο οποίος διαμορφώνεται στο 40%, θα αφορά εισοδήματα άνω των 60.000 ευρώ.

Το αφορολόγητο όριο ενιαιοποιείται και ανέρχεται στα 12.000 ευρώ. Εισοδήματα άνω των 12.000 ευρώ θα πρέπει να καταθέτουν αποδείξεις ισόποσες με το 30% του εισοδήματος, προκειμένου να πετυχαίνουν έκπτωση φόρου.

Η αυτοτελής φορολόγηση καταργείται, όπως και οι φοροαπαλλαγές, με εξαίρεση εκείνες που αφορούν ευαίσθητες κοινωνικές ομάδες. Το ΕΤΑΚ καταργείται και στη θέση του επανέρχεται ο ΦΜΑΠ με αφορολόγητο όριο για την ακίνητη περιουσία τα 400.000 ευρώ.

Οι μισθοί του Δημοσίου για το 2010 παγώνουν, ενώ τα επιδόματα μειώνονται κατά 10%. Οι συντάξεις μέχρι 2.000 ευρώ θα αυξηθούν κατά 1,5%. Παράλληλα, αναστέλλονται οι προσλήψεις με εξαίρεση του τομείς της Υγείας, της Παιδείας και της Άμυνας.

«Παραλάβαμε κομμάτια και θρύψαλα και δεν είναι το θέμα ότι ανακοινώνουμε τα μέτρα, αλλά ότι κάε μήνα θα ελεγχόμαστε», τόνισε μέσω του ΑΝΤ1 η υπουργός Παιδείας Άννα Διαμαντοπούλου.ANT1

Related Posts :



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου