powered by Agones.gr (livescore)

Τρίτη 15 Σεπτεμβρίου 2009

317.000 ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΜΠΗΚΑΝ ΣΤΟ ΤΕΙΡΕΣΙΑ!



Συνεχίζονται τα προβλήματα ρευστότητας στην αγορά, λόγω της οικονομικής κρίσης. Πνίγουν τους επιχειρηματίες και στεγνώνουν την αγορά οι ακάλυπτες επιταγές που σπάνε μήνα με το μήνα κάθε προηγούμενο αρνητικό ρεκόρ.

Ήδη το πρώτο 8μηνο του έτους εκτοξεύτηκαν στα 2,16 δισ ευρώ σημειώνοντας αύξηση κατά 114,8% σε σχέση πέρυσι, ενώ μαζί με τις απλήρωτες συναλλαγματικές, που αγγίζουν τα 160 εκατομμύρια ευρώ, αυξημένες κατά 43,7% τα "φέσια" στην αγορά έφτασαν τα 2,3δισ ευρώ. Μάλιστα, από τις αρχές του χρόνου μέχρι σήμερα 317.000 επιχειρήσεις μπήκαν στα μαύρα κατάστιχα του ΤΕΙΡΕΣΙΑ.

Σήμα κινδύνου εκπέμπουν εμποροβιομήχανοι και βιοτέχνες για την επιβίωση εκατοντάδων χιλιάδων μικρών επιχειρήσεων που βρίσκονται στα πρόθυρα χρεοκοπίας και ζητούν άμεσα λύση στο πρόβλημα από την επόμενη κυβέρνηση με ρύθμιση, βλέποντας την κατάσταση να επιδεινώνεται και δεν αποκλείουν τα φέσια να φθάσουν τα 3,5δισ ευρώ φέτος.
''Oι επιχειρηματίες δεν μπορούν να αντέξουν άλλα φορολογικά βάρη με αυξήσεις συντελεστών, γιατί όχι μόνο θα χάσουν την ανταγωνιστικότητά τους, αλλά θα αναγκαστούν να προβούν και σε περαιτέρω περικοπές σε βάρος της απασχόλησης και το ίδιο ισχύει για τις αόριστες εξαγγελίες περί αλλαγών στο εργασιακό, όπως και στο ασφαλιστικό σύστημα της χώρας'', σημείωσε τη Δευτέρα ο πρόεδρος του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Αθήνας κ. Κ. Μίχαλος

Related Posts :



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου