powered by Agones.gr (livescore)

Κυριακή, 2 Μαΐου 2010

Η ΔΙΑΠΛΟΚΗ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ!


Έτσι παρέμεινε στην Ελλάδα η διαπλοκή και γιγαντώθηκε με όλες τις κυβερνήσεις. Τα σχόλια περιττεύουν όταν ο κόσμος πρέπει να μάθει την αλήθεια:

Διαβάστε τι έγινε την τελευταία εικοσαετία:
α) Ο Ομιλος Ιντρακόμ του Σωκράτη Κόκκαλη που δραστηριοποιείται στο χώρο των τηλεπικοινωνιακών συστημάτων και της πληροφορικής (Ιντρακόμ – Ιντρασόφτ). Μετά το ‘94 συνεργάζεται προνομιακά με τη Siemens στην κατασκευή ψηφιακών παροχών. Συστήνει στο χώρο της Ενέργειας την ENER-COM από κοινού με τον Ομιλο της Ελληνικής Τεχνοδομικής (Μπόμπολας – Καλλιτσάντσης). Συμμετέχει στις κατασκευαστικές ΚΕΚΡΟΨ, ΔΙΕΚΑΤ και έχει τη θυγατρική Ιντρακόμ – Κατασκευές. Βρίσκεται σε συμμαχική σχέση με τον τραπεζικό Ομιλο του Ι . Κωστόπουλου (Πίστεως, Ιονική κλπ.), ο οποίος με τη σειρά του δραστηριοποιείται στον τομέα της πληροφορικής (συγχώνευση ΔΕΛΤΑ Πληροφορικής και Singular) και στις κατασκευές/real estate (Αστικά Ακίνητα).
Υστερεί στο χώρο των ΜΜΕ, όπου προσπαθεί να καταλάβει έδαφος (Flash 9,61 FM, TV Magic, κλπ.). Είχε τη στήριξη όλων των κυβερνήσεων στην τελευταία δεκαετία. Συνεργάστηκε με τη γαλλική εταιρία ΤΟΜΣΟΝ για την κατασκευή ασυρμάτων του ελληνικού στρατού. Δραστηριοποιείται στον τομέα τυχερών παιχνιδιών, μέσω της θυγατρικής του Ιντραλότ. Η στρατηγική συμφωνία με την αμερικανική Cisco Systems έχει καθοριστική σημασία για το μέλλον της Ιντρακόμ (μετατροπή της σε αντιπρόσωπο του διεθνούς μονοπωλίου στο χώρο της Βαλκανικής – Ανατολικής Μεσογείου).
Σύμφωνα με το επίσημο Δελτίο Τύπου η συνεργασία με τη Cisco θα αφορά εκτός από την Ελλάδα, τις Βουλγαρία, Ρουμανία, Μολδαβία, Αρμενία, Αλβανία, ΠΓΔΜ, Κύπρο και Μάλτα.
β) Ο εκδοτικός Ομιλος Λαμπράκη (ΔΟΛ), ο οποίος έχει πλήθος θυγατρικών στους κλάδους των εκδόσεων, όπως Εκδοτική Βορείου Ελλάδας ΑΕ και Ζάπινγκ ΑΕΕ (συνεργασία με Γ. Μπόμπολα), των εκτυπώσεων π.χ.. Φοίνιξ ΑΕ, του τουρισμού (Travel Plan, Freegate Tousim Co Inc.).
Στο χώρο της πληροφορικής ανέπτυξε κατ’ αρχήν τη θυγατρική Multimedia ΑΕ και στη συνέχεια συνεργάστηκε με τον Ομιλο Altec του Θ. Αθανασούλη ο οποίος μετά πούλησε στον Γ.Κουρή και τότε ξεκίνησε το χέρι – χέρι του εκδότη με την Ν.Δ. και τον υπουργό Γιώργο Αλογοσκούφη. Αποτέλεσμα να μένουν ακόμα στον αέρα οι υποθέσεις με τα εικονικά τιμολόγια. Αργότερα ο Κουρής μέσω του γιου του έκανε άλλες δύο εταιρείες με τον Νίκο Χ. και στήριζαν μέσω του καναλιού ALTER τον εκάστοτε υπουργό οικονομίας και σκανδαλωδώς τον υπουργό οικονομικών Γιώργο Αλογοσκούφη
Η τότε είσοδος του Λαμπράκη στον προνομιακό για τον Κόκκαλη χώρο της πληροφορικής και η αντίστοιχη προσπάθεια αναβάθμισης του Κόκκαλη στο χώρο των ΜΜΕ (TV Magic) οδήγησε σε αποσταθεροποίηση τις συμμαχικές τους σχέσεις.
γ) Ο Ομιλος Βαρδινογιάννη, πέρα από το χώρο της Ενέργειας (Motor Oil), είχε στενές συμμαχικές σχέσεις με τον Χρ .Τεγόπουλο (Ελευθεροτυπία, Mega) και τον τραπεζικό Ομιλο Πειραιώς του Μιχ. Σάλλα. Διαθέτει την Τράπεζα Χίου και ελέγχει το Star Chanel στο χώρο των ΜΜΕ. Από την πλευρά του ο Χρ. Τεγόπουλος επιχειρούσε τον έλεγχο του Mega Chanel σε ρήξη με το Χρ. Λαμπράκη. Η συγκεκριμένη συμμαχία μαζί με τον εκδοτικό Ομιλο Αλαφούζου («Καθημερινή», Σκάι) αποτελούσε το βασικό πόλο αντιπαράθεσης στον Ομιλο Κόκκαλη. Με τον πόλο αυτό διατηρούν προνομιακές σχέσεις οι σημερινές ηγεσίες της ΝΔ και του ΣΥΝ.
δ) Ο Ομιλος Λάτση αποτελεί την ισχυρότερη ιδιωτική δύναμη στον τραπεζικό χώρο (εξαγορές Τραπεζών Εργασίας, Αθηνών, Κρήτης) ιδιαίτερα μετά τη δύναμη της συμμαχίας με τη Deutsche Bank. Παίζει σημαντικό ρόλο στο χώρο της Ενέργειας (Πετρόλα, συμμετοχή στην κοινοπραξία κατασκευής του αγωγού Μπουργκάς – Αλεξανδρούπολη).
Δραστηριοποιήθηκε στο χώρο του διαδικτύου μέσω της Comguest που ελέγχει την Hellas on Line και στις κατασκευές/ real estate μέσω της Lamda Developments.
Σε παλαιότερη συνέντευξη Τύπου στη χώρα μας, ο πρόεδρος της Deutsche Bank κ. Ρολφ Μπρόγιερ, εκδήλωσε έντονο επενδυτικό ενδιαφέρον για την Ενέργεια, τις τηλεπικοινωνίες και την αγορά ακινήτων την οποία διασυνδέει με τις τουριστικές υπηρεσίες.
ε) Ο Ομιλος Αλ. Κοπελούζου, που στηρίζεται στη ρωσική Gazprom, παίζει σημαντικό ρόλο στο χώρο της Ενέργειας μετά τη στρατηγική συμφωνία του με την ισχυρή ιταλική ENEL.
Οι προνομιακές σχέσεις όλων αυτών των ομίλων με τις κυβερνήσεις εκφράστηκαν με πολλούς τρόπους, ακόμα και με την τοποθέτηση σε κυβερνητικές θέσεις – κλειδιά ανθρώπων που υποστηρίζονται από τους Ομίλους. Γνωστές είναι επίσης και οι σκανδαλώδεις συμβάσεις προς όφελος συγκεκριμένων ομίλων και σε βάρος του δημόσιου συμφέροντος, π.χ. η γνωστή σύμβαση ΔΕΠΑ-ΔΕΗ που ευνοεί τον ανταγωνιστή της ΔΕΗ, δηλαδή την ΠΡΟΜΗΘΕΑ GAZ (Κοπελούζος).
στ). Ο Όμιλος Μπόμπολα πήρε σχεδόν όποιο έργο υπήρχε στην Ελλάδα! Από την Αττική Οδό μέχρι και την εταιρεία ΧΡΥΣΟΣ στην Χαλκιδική. Τι να γράψεις για τον όμιλο που γιγαντώθηκε μέσα από όλες τις κυβερνήσεις; Στο λεξικό μπαμπινιώτη η λέξη διαπλοκή δικαιωματικά πρέπει να πάρει την θέση δίπλα στον όμιλο.
ζ). Ο όμιλος Αλαφούζου έχει το μεγαλύτερο μερίδιο ευθύνης καθώς στήριξε την κυβέρνηση Καραμανλή και ως αντάλλαγμα πήρε την άδεια πανελλαδικής εμβέλειας για τον ΣΚΑΙ από τον Θ.Ρουσόπουλο. Ένα από τα μεγαλύτερα σκάνδαλα στην ιστορία της τηλεόρασης έγινε μεταξύ του ομίλου Αλαφούζου και της κυβέρνησης Καραμανλής. Νωρίτερα ο Αλαφούζος ομολογούσε ότι λάδωσε με 1εκ. δολάρια την κυβέρνηση Μητσοτάκη ενώ ο ίδιος ο πρώην πρωθυπουργός τον πίεσε να πάρει την “Καθημερινή” και τον ‘Σκαι’. Εκμεταλλεύτηκε το σκάνδαλο Κοσκωτά για να αναρριχηθεί.
http://troktiko.blogspot.com/2010/05/20.html

Related Posts :Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου